Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Βράβευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κολύμβησης και Παρολυμπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη

Τον παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη βράβευσε την Τρίτη το μεσημέρι ο Δήμος Χανίων για την σπουδαία του διάκριση που πέτυχε πριν λίγες μέρες στη Μαδέϊρα.

Οπως ειπώθηκε η επιτυχία του Χανιώτη αθλητή δείχνει την ανάγκη να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα για να μπορέσουν τα άτομα με κινητική προβλήματα να έχουν ίσες ευκαιρίες προσβασιμότητας στην πόλη μας. Ο Τσαπατάκης μάλιστα επεσήμανε ότι όσες προσπάθειες και να γίνουν, ακόμα και αν δημιουργηθούν οι καλύτερες υποδομές για την προσβασιμότητα, δεν θα έχουν κανένα αντίκρυσμα εάν δεν υπάρχει η παιδεία από τον πολίτη και ο σεβασμός προς τους υπολοίπους. Ενώ ο πρόεδρος του ΝΟΧ Δ. Λειψάκης κάλεσε τον Χανιώτη πρωταθλητή να είναι αυτός που θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο κολυμβητήριο όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του που υποδέχθηκε τον παγκόσμιο πρωταθλητή εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και της κοινωνίας: “για να του εκφράσουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια του για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για τα μηνύματα που περνάει στο σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Που όπως ανέφερε αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους και αξιολογούμε την προσπάθεια και μας τονίζει τα βήματα που πρέπει να κάνουμε συνολικά ως κοινωνία αλλά και ως Δήμος για να δώσουμε σε όλα τα άτομα με κινητικά προβλήματα τις ίσες ευκαιρίες και τις ίσες δυνατότητες προσβασιμότητας στην πόλη. Για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελλιπή υποδομή αλλά και αυτά που οφείλονται στην κακή μας συμπεριφορά. Μας κινητοποιεί, μας εμπνέει και μας ωθεί στο να γίνουμε καλύτεροι” κατέληξε.

Από την μεριά του ο Αντώνης Τσαπατάκης που συνοδευόταν από την μητέρα του, ευχαρίστησε για την βράβευση αλλά κυρίως το δημοτικό συμβούλιο διότι αποτελούν τους διαυλους που περνούν το μήνυμα του: “Το μήνυμα μου δεν έχει να κάνει μόνο με την αθλητική μου διάκριση, έχει να κάνει για την διάκριση που θέλω να πετύχουν όλοι στη ζωή τους. Διάκριση στην οποία νίκη δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η προσπάθεια και ελπίζω όλα όσα ανέφερα στον δήμαρχο περί προσβασιμότητας και για τα όσα έχει κάνει ήδη για αυτή να εισακουστούν μα ελπίζω πάνω από όλα όλοι οι πολίτες των Χανίων επιτέλους να διαπαιδαγωγηθούν για τον σεβασμό των ανθρώπων. Αν κάποιος έχει ένα πρόβλημα ή μετακινείται με ένα διαφορετικό τρόπο δεν παίζει καμία σημασία γιατί θα πρέπει να τον σεβαστούμε πρώτα από όλα σαν άνθρωπο. Οταν αντιμετωπίσουμε τους διπλανούς μας ως ανθρώπους τότε αυτή η κοινωνία μπορεί να ζήσει ίσα με ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και για ένα καλύτερο σύνολο”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα