Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Βραβείο σε ταινία του Γυμνασίου Αλικιανού (vid.)

Το 3ο βραβείο απέσπασε το Γυμνάσιο Αλικιανού για τη σχολική του ταινία «Ήταν η Ακρόπολή μας» στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου» στην κατηγορία Γυμνασίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σχολείου. Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν για το σχολικό έτος 2020-2021 Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

«Πρωταγωνιστής» ταινίας η λαβωμένη σήμερα γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό, η οποία συνδέεται με πολλές γενιές, με ιστορικά γεγονότα αλλά και με τις αλήθειες της ζωής των ανθρώπων που πιάστηκαν στις άκρες της. Οι πέντε ήρωες της ταινίας ξεδιπλώνουν τις μνήμες τους που δέθηκαν με τη γέφυρα αυτή. Βγάζουν δεκάδες στιγμές μέσα από τις πέτρες της γέφυρας: κατοχικές εκτελέσεις, βόλτα, παιδικά παιχνίδια, κελαηδίσματα, ακριβοθώρητα φιλιά, δάκρυα, τραγούδια, χορούς. Κάποιες πρόλαβαν να χαραχτούν συμβολικά στην κουπαστή της, κάποιες μένουν σιωπηλές προσωπικές αναμνήσεις, καμιά όμως δεν μπορεί να χαθεί στον ποταμό. Η σχολική αυτή ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων «CineΜαθήματα» κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη μπαίνουν… onLine σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με μοναδικές ιστορίες για τις απαρχές του τουρισμού στο ν. Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα