Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Βραβεύσεις για την προβολή του ελαιολάδου

Βραβεία θα απονείμει και φέτος ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) για δράσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και διάθεση του ελαιολάδου.
Μάλιστα, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τις τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης, την οποία κοινοποίησε στην Περιφέρεια, τις Αντιπεριφέρειας και στους Δήμους – μέλη του, το Δ.Σ. του Συνδέσμου, μετά την επιτυχία που είχε η περσινή βράβευση Ελαιοτουριστικών δράσεων, αποφάσισε να επαναλάβει την δράση αυτή κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο επεκτείνοντας την σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς που σχετίζονται με την Ελιά και το Ελαιόλαδο.
Επομένως, «Μουσεία Ελιας, Τουριστικά Γραφεία, Ξενοδοχεία, Αγροτοτουριστικές μονάδες, Ταβέρνες ελαιολαδου, Τουριστικά Ελαιοτριβεία, κ.α. που οι δράσεις τους σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και διάθεση του ελαιολαδου και προϊόντων του στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Κρητης, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βράβευση».

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ, «οι Φορείς και οι επιχειρήσεις που θα βραβευτούν θα είναι εκείνοι οι οποίοι αναπτύσσουν σε ικανοποιητικό βαθμό μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:
1. Μεθοδευμένη προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι ( βιβλία, CD, DVD) του ΣΕΔΗΚ για παιδιά η και ενήλικες.
2. Αποκλειστική χρήση ελαιολαδου σε όλα τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν.
3. Χρήση νωπού ελαιολάδου σε επώνυμες συσκευασίες μιας χρήσεως ή μη ξαναγεμιζόμενες στα πρωινά, γεύματα ή δείπνα που προσφέρουν.
4. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου έξτρα παρθένου συσκευασμένου ελαιολάδου .
5. Έκθεση επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες.
6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσιών, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ).
7. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου».

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν θα είναι καλαίσθητες πλακέτες με την Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρου.
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική Επιστημονική επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών ιδρυμάτων, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει τα στοιχεία των Φακέλων υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Η απονομή των Πλακετών των Βραβείων θα γίνει σε δημόσια εκδήλωση που θα λάβει ευρεία δημοσιότητα και θα οργανώθεί απο τον ΣΕΔΗΚ, την Περιφέρεια , το ΜΑΙΧ και αλλους φορεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Hμέρας Ελιάς 2019 μέσα στο διάστημα 1 Νοεμβριου εως 15 Δεκεμβριου 2019.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα, διευκρινίζεται ότι «οι πλακέτες θα απονέμονται μόνο στους παρόντες εκπροσώπους ή ηγετικά στελέχη των βραβευόμενων επιχειρήσεων, οι οποίοι και θα πρέπει να παρουσιάσουν στο κοινό, με φωτο η άλλα μέσα, περιληπτικά τις σχετικές με την ελιά και το ελαιόλαδο δράσεις που ανέπτυξαν».

 

Υποβολή εκθέσεων

Ο ΣΕΔΗΚ προσκαλεί όλους τους φορείς και επιχειρήσεις της Κρήτης (δημόσιοι και ιδιωτικοί) «που αναπτύσσουν δράσεις οι οποίες σχετίζονται με την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία της ελιάς και με την υγιεινή αξία του ελαιολάδου που ενδιαφέρονται για τις βραβεύσεις αυτές να προχωρήσουν σε:
•Υποβολή «Δήλωσης » στην οποια θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο μέχρι 5 Αύγουστου 2019 στον ΣΕΔΗΚ τηλεφωνικά στο 28210 50800, ή ηλεκτρονικά στο e-mail info@sedik.gr. Σε αυτή θα αναφέρονται το είδος και η ονομασία της επιχείρησης, το όνομα του ιδιοκτήτη η Δ/ντή, η ταχ/κη και ηλεκτρονική δ/νση και τα τηλεφωνά της επιχείρησης, καθώς και όνομα τηλέφωνο πρόσωπου επαφής κλπ.
•Υποβολή «Εκθεσης» μεχρι 10 Οκτωβριου 2019, για τις ελαιοτουριστικες δρασεις που θα πραγματοποιησουν το 2019 σύμφωνα με σχέδιο που θα αποσταλεί σε οσους υποβαλλουν δηλωση ενδιαφεροντος.
Οι ενδιαφερόμενοι για διευκρινίσεις – πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στους κ. Νικ. Μιχελάκη και Αλκη Μπακαρός καλώντας στο τηλ.: 28210 50800. Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ, δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα