Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Βραδιά παράδοσης και βραβεύσεων

Γιόρτασε και πανηγύρισε η όμορφη Ασή Γωνιά του Αποκόρωνα το εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται χτισμένο στην πλαγιά του βουνού πάνω από το ιστορικό χωριό σε υψόμετρο 650 μέτρων προσελκύοντας και φέτος στον εσπερινό αρκετούς προσκυνητές. Παράλληλα διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια μια όμορφη τιμητική εκδήλωση για καλλιτέχνες, αθλητές και άλλους ανθρώπους που προσφέρουν στα κοινά.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κ. Γύπαρης οι οποίοι μαζί με χωριανούς, συγγενείς, φίλους της Ασή Γωνιάς, αυτοδιοικητικούς καθώς επίσης και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, συμμετείχαν στην τιμητική εκδήλωση της βραδιάς με πλουσιοπάροχο δωρεάν γεύμα στην πλατεία των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασή Γωνιάς με την επωνυμία “Τίμιος Σταυρός”.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, Βαγγέλης Μανταδάκης με λεπτομερή αναφορά στα βιογραφικά των τιμώμενων προσώπων.

ΠΟΙΟΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι Ασηγωνιωτες καλλιτέχνες: Μανώλης Αγγελάκης, Σούλα Δασκαλομαρκάκη, Μάρκος Δασκαλομαρκάκης, Γιώργος Κουκάκης Ανδρέας Μελαδάκης, Στέλιος Μπικάκης, Γιάννης Πλυμάκης, Μανούσος Κουνδουράκης.
Τιμητική διάκριση επιδόθηκε στην, “Παρέα Ριζίτικου Τραγουδιού Ασή Γωνιάς” για την προσφορά της στην διατήρηση της κρητικής παράδοσης.
Τιμήθηκαν επίσης, οι Ασηγωνιώτες εθελοντές διασώστες: Γιώργος Σμπυράκης, Σταύρος Πλυμάκης και οι Ολυμπιονίκες: Στέφανος Ντούσκος, Αντώνης Τσαπατάκης και ο Ασηγωνιώτικης καταγωγής παγκόσμιος πρωταθλητής Τζούντο, Γεώργιος Πετράκης.
Την εκδήλωση θα συνοδέψουν μουσικά τα συγκροτήματα των:

ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η βραδιά άρχισε με καλωσόρισμα από τον γνωστό Ρεθυμνιώτη μαντιναδολόγο, γαμπρό στην Ασή Γωνιά, Γιώργη Σηφάκη ή  Σιμισακογιώργη που είπε:

“Χίλια καλώς εσμίξαμε στον τιμημένο τόπο
το έργο να τιμήσουμε ξεχωριστών ανθρώπων.
Γιορτάζει ο Τίμιος Σταυρός απου ’χει καμωμένα
θαύματα κι είναι πολλά απ’ τσι παλιούς που τα ‘ζησαν πωμένα.
Έβγα στον Τίμιο Σταυρό λεύτερος για να νιώσεις
να πάρεις απ’ τη χάρη Του και σ’ άλλους για να δώσεις.

Ακολουθησε μουσική από το παραδοσιακό συγκρότημα του Κώστα Βερδινάκη, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν οι απονομές με πρώτο τιμώμενο τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων στον οποίο επιδόθηκε από τον πρόεδρο του Π.Σ. Μιχάλη Γλεντζάκη τιμητική πλακέτα, ο Τίμιος Σταυρός, μία υφαντή παραδοσιακή πετσέτα και μία μεταλλική κατασκευή του νησιού μας. Δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης καταγόμενος από την Ασή Γωνιά Κώστας Γύπαρης του οποίου οι επιδόσεις έγιναν από την αντιπρόεδρο του Π.Σ. Φανή Γύπαρη.

Τρίτη κατά σειρά επίδοση έγινε στην λεβέντικη παρέα ριζίτικου τραγουδιού Ασή Γωνιάς με τον δικηγόρο, γραμματέα του Π.Σ. Σήφη Πετράκη να κάνει την τιμητική απονομή.
Ακολούθησε ένα μικρό μουσικό διάλειμμα με το παραδοσιακό συγκρότημα του Μανούσου Μανουσέλη για να αρχίσει αμέσως μετά το δεύτερο μέρος των απονομών στους Αση Γωνιώτες καλλιτέχνες. Οι τιμητικές απονομές έγιναν από τον Σήφη Πετράκη, πρόεδρο αθλητικού ομίλου Ασή Γωνιάς, Γιώργο Δασκαλομαρκάκη, ιδρυτή του αθλητικού ομίλου, πρώην προέδρου και νυν γενικού γραμματέα ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Ρεθύμνου, Σήφη Πετράκη, δικηγόρο γραμματέα του Π.Σ., Χαράλαμπο Κουκιανάκη, δήμαρχο Αποκορώνου, τέως αντινομάρχη Χανίων, πρωτοπρεσβυτέρου  Βασίλειου Χατζιδάκη, εφημερίου Ασή Γωνιάς, Γιώργο Γύπαρη, Σήφη Πετράκη πρόεδρο αθλητικού ομίλου Ασή Γωνιάς και, Μακρίνα Τσιωτάκη για να ακολουθήσει ξανά μουσικό διάλειμμα με το παραδοσιακό συγκρότημα του Γαλάτιου Μοσχονά.

Το Γ’ Μέρος των απονομών περιελάμβανε εθελοντές – διασώστες και Ολυμπιονίκες αρχίζοντας με τον εν αποστρατεία διατελέσαντα υποστράτηγο Ιωάννη Μαραγκάκη να πλέκει το εγκώμιο των δύο λαμπρών αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, τον ανθυποπυραγό εν αποστρατεία Γεώργιο Σμπυράκη και τον εν ενεργεία ανθυποπυραγό Σταύρο Πλυμάκη κάνοντας ο ίδιος στη συνέχεια τις τιμητικές απονομές.

Στον παραολυμπιονίκη Αντώνιο Τσαπατάκη οι τιμητικές απονομές έγιναν από τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη ο οποίος έπλεξε και το εγκώμιο του τιμώμενου προσώπου.

Στον ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο οι τιμητικές απονομές έγιναν από τον πρόεδρο του Π.Σ. Μιχάλη Γλεντζάκη και  στον παγκόσμιο πρωταθλητή Τζούντο, Γεώργιο Πετράκη οι τιμητικές απονομές έγιναν από την αντιπρόεδρο του Π.Σ. Φανή Γύπαρη.

Ακολούθησαν τα τελευταία μουσικά διαλείμματα με τα παραδοσιακά συγκροτήματα των Γιώργου Στριλιγκά και Ηλία Χορευτάκη, ενώ στο μεταξύ τους διάστημα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση λαχνών που πωλήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης με πολλούς να είναι τυχεροί κερδίζοντας διάφορα δώρα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Κρητικές γιαγιάδες vs Trappers – Viral το βίντεο

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τις Κρητικές γιαγιάδες vs Trappers που δημοσιεύτηκε από την εκπομπή Καλοκαίρι στο Νότο: [youtube https://www.youtube.com/watch?v=sEJzkkIAkCM]

Χανιώτισσες μαμάδες στο Πανεπιστήμιο!

Οι μαμάδες... πάνε Πανεπιστήμιο! Μπορεί να έχουν οικογένεια, μικρά ή πιο μεγάλα παιδιά, να έχουν σπουδάσει ή όχι, να εργάζονται πολλές ώρες αλλά όλα...

Εξαφάνιση 46χρονης στην Κίσσαμο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών μετά την εξαφάνιση 46χρονης στην Κίσσαμο. Η 46χρονη αναζητείται από την Κυριακή και σήμερα ενεργοποιήθηκε Silver Alert. Όπως αναφέρεται...

Εσπερινό ΕΠΑΛ: Σχολείο – σταθμός στη γνώση (φωτ.)

Με το πτυχίο στα χέρια, χαμογελαστοί και σε πολύ καλή διάθεση οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων γιόρτασαν χθες το βράδυ μια πολύ επιτυχημένη...

Τροχαίο με έναν νεκρό και 4 τραυματίες στον ΒΟΑΚ (φωτ. – vid.)

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στο ύψος περίπου του Γερανίου Ρεθύμνου, με την εμπλοκή τριών οχημάτων, που συγκρούστηκαν. Σύμφωνα με...

Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα

Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα προκάλεσε ο θάνατος του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού σχολείου Περιβολίων, Γεώργιου Τζεβελεκίδη. Σε ανακοίνωση τους οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Δημοτικού...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα