Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Βραδιά μνήμης από το Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνης

Το Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνης θα ανοίξει για άλλη μια φορά τις πύλες του, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 7.30μμ, για μια βραδιά μνήμης, αφιερωμένης στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την έλευση χιλιάδων προσφύγων σε όλο τον ελλαδικό χώρο, όπως και στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για την καθιερωμένη θερινή εσπερίδα του Σχολικού Μουσείου, ο κύριος στόχος του οποίου είναι η διάσωση, έρευνα και μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων του Ρεθύμνου.

Το κεντρικό θέμα της φετινής εσπερίδας είναι: «Η εκπαίδευση στο Ρέθυμνο κατά και μετά την έλευση των προσφύγων». Οι ομιλητές που θα τιμήσουν την εκδήλωση είναι ο κ. Γιώργος Φρυγανάκης, φιλόλογος και συγγραφέας, ο κ. Παναγιώτης Μιχ. Παρασκευάς, ιστορικός, ο κ. Νίκος Δερεδάκης, εκπαιδευτικός και ιστορικός ερευνητής και ο Δρ. Χάρης Στρατιδάκης, επιμελητής του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνης. Συντονίστρια θα είναι η Γραμματέας του Εφορευτικού Συμβουλίου του Μουσείου κ. Δέσποινα Μαυράκη, εκπαιδευτικός.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι απόγονοι της Αμφιθέας Ουγιάρογλου (1901-2002), της εμβληματικής Μικρασιάτισσας δασκάλας, η οποία συνέβαλε στην Ιστορία της Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο.
Τη βραδιά θα στολίσουν μουσικά με τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες οι νέοι καλλιτέχνες Εύα Πολιτάκη (φωνή) και Θάνος Σταμούλης (πιάνο).

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Σχολικού Μουσείου, στην Κοινότητα της Αμνάτου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα