Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

“Βραχνάς” ο ΦΠΑ 24% για τα καταστήματα εστίασης

Ετσι, αν και ο συνολικός τζίρος την καλοκαιρινή περίοδο, παρουσίασε μια σημαντική αύξηση, εν τούτοις η βαριά φορολόγηση εξανέμισε τα περισσότερα από τα κέρδη των καταστηματαρχών.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων, χθες το απόγευμα στο ΕΒΕΧ, όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα και κάποιες ενδιαφέροντες προτάσεις του Συλλόγου με στόχο την καλύτερη λειτουργία αλλά και βιωσιμότητα των καταστημάτων.
Μια από τις προτάσεις ήταν και η ίδρυση συνεταιρισμού προμηθειών για τα καταστήματα εστίασης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων Άννα Σαματά τόνισε ότι «στο συνεταιρισμό προμηθειών θα συμμετέχουν τα μέλη μας, ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε λίγο τις τιμές της αγοράς, στα προϊόντα τα οποία προμηθευόμαστε. Τα προϊόντα που θα αγοράζουμε στο συνεταιρισμό θα τα διαθέτουμε στις ίδιες τιμές. Η μόνη υποχρέωση που θα έχουν τα μέλη μας, χωρίς να έχουμε κάνει μία οικονομολογική μελέτη, είναι να δίνουν ένα ποσό 20 ευρώ στο συνεταιρισμό κάθε μήνα, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα. Προς το παρόν όμως έχουμε ζητήσει κάποιες προσφορές από προμηθευτές, ώστε να τύχουμε μια έκπτωση επί του καταλόγου των προϊόντων τους της τάξης του 5%. Την έκπτωση αυτή θα την έχουμε πιστεύω από τον ερχόμενο μήνα».
Παράλληλα ο Σύλλογος παρουσίασε στα μέλη του την αφίσα ” Βγαίνουμε Τετάρτη”, ένα μέτρο το οποίο είχε σημειώσει αρκετή επιτυχία όταν πρωτολειτούργησε πριν από δύο χρόνια. Ο στόχος του μέτρου αυτού, όπως επεσήμανε η κ. Σαματά «είναι η ενίσχυση καταστημάτων των μελών του Συλλόγου μας, σε περιόδο μειωμένης κίνησης. Ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στο κόσμο με λίγα χρήματα να μπορεί να διασκεδάσει, αφού ως γνωστό πολλοί συνανθρωποί μας λόγω της οικονομικής κρίσης στερούνται ακόμα και την πιο μικρή απόλαυση, όπως είναι ο καφές». Να σημειώσουμε ότι όταν εφαρμοστεί ττο “Βγαίνουμε Τετάρτη”, ο καφές στα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο μέτρο θα είναι στα 2 ευρώ, το ποτό στα 5, ενώ ένα ατομικό μενού θα κοστίζει 10 ευρώ, καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες