Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις στα Χανιά.

Αναλυτικά:

• Οι εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο “Το βιβλίο” παρουσιάζουν το ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Αραπάκη “Ο Αμερικάνος” τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19.00 στο καφέ Αθέατον (Μπουνιαλή 11-19, εμπορικό κέντρο Ερμής) Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο ιατρός νευροχειρουργός Αντώνης Κρασουδάκης, ο ποιητής και αρθρογράφος Ειρηναίος Μαράκης, ο συγγραφέας Γιάννης Νικολούδης και ο συγγραφέας. Απόδοση ριζίτικων Ζωή Κολλάρου.

Βιβλιοπαρουσιάσεις• Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πέργαμος» προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Αναγνώσεις μιας ιστορικής πηγής, Λεύκωμα – Ιστορία Δημοτικού Σχολείου Βρυσῶν Κυδωνίας» (εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης) και στα ταυτόχρονα εγκαίνια πολυμεσικής έκθεσης με θέμα το Δημοτικό Σχολείο Βρυσών Δήμου Πλατανιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 19:30μμ στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Βρυσών Δήμου Πλατανιά. Συμμετέχουν: Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Χαρά Ανδρεάδου, ιστορικός, επιστημονικός συνεργάτης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος του Δήμου Πλατανιά, κος Ιωάννης Μαλανδράκης.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 28/5, από τις 18:00-20:00 και την Κυριακή 29/5, από τις 11:00-14:00 & από τις 18:00-20:00. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Πλατανιά.

• Παρουσίαση της νέας -βελτιωμένης και οριστικής- έκδοσης του βιβλίου του Σταύρου Γ. Βλοντάκη «Η ΟΧΥΡΑ ΘΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ» (Χρονικό της γερμανικής κατοχής στα Χανιά από τον Οχτώβρη του 1944 ως τον Μάη του 1945 και της αγγλογερμανικής από τον Μάη ως τον Ιούλη του 1945), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαίου ώρα 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Για τον συγγραφέα, την ιστορική περίοδο και τη δημιουργία του βιβλίου θα μιλήσουν οι: Σήφης Μιχελογιάννης, νομικός, πρώην βουλευτής, Κώστας Μουτζούρης, φιλόλογος, πρόεδρος Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, Γιώργος Βλοντάκης, σχολικός σύμβουλος, επιμελητής της έκδοσης.

• Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο της Βιργινίας Γυπάκη Αγριμάκη «Η Φωτεινή της Αστράβης». Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, στις 7:30 το απόγευμα, στον κήπο του ξενοδοχείου Porto Veneziano.Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

Βιργινία Γυπάκη Αγριμάκη, συνταξιούχος νηπιαγωγός, συγγραφέας του βιβλίου, Τώνια Κατζουρού, συγγραφέας-ποιήτρια, Καίτη Κουτρουμπά, πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Χανίων, Σήφης Μιχελογιάννης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς

Βιβλιοπαρουσιάσεις• Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Librairie διοργανώνουν διαδραστική παρουσίαση
των δύο καινούργιων βιβλίων της Αργυρώς Μουντάκη, Το μονοπάτι του γίγαντα και Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι, την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70). Μαζί θα είναι τα παιδιά του Ε2 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε ένα θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου τους Σοφίας Κάσσαρη. Συνδιοργάνωση: 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα