Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Βιβλιοπαρουσιάσεις στα Χανιά

Τη 2η έκδοση του βιβλίου: «Ανθρωπο-τοπωνύμια του Νομού Χανίων», του Θεοχάρη Ι. Φραγκιουδάκη παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ραδάμανθυς σε εκδήλωση στον κήπο του ξενοδοχείου Porto Veneziano, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα Μιλάνε για το βιβλίο:
•Σήφης Μιχελογιάννης, μέλος της Σ.Ε. της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη •Μαρία Φουρουντζόγλου, εκπαιδευτικός •Θεοχάρης Ι. Φραγκιουδάκης, συγγραφέας του βιβλίου-ιστορικός ερευνητής Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο ομότιμος καθηγητής, Ερατοσθένης Καψωμένος και ο υπεύθυνος των εκδόσεων Ραδάμανθυς, Χρήστος Τσαντής. Μη μου πείτε ότι ταξιδεύοντας σε κάποιο μέρος δεν έχετε αναρωτηθεί «γιατί έχει ονομαστεί έτσι;»
Τι κρύβεται άραγε πίσω από ένα τοπωνύμιο; Ο Θεοχάρης Ι. Φραγκιουδάκης γεννήθηκε το 1970 στα Χανιά. Έμαθε τα πρώτα του γράμματα από τον παππού του και, κατόπιν, σε μονοθέσιο δημοτικό σχολείο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την περίοδο 1988-1992, με ειδικότητα στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Εργάστηκε 12 χρόνια στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής σε δημόσια σχολεία.
•Η ομάδα βιβλίου της Συλλογικότητας για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο Terra Verde (Πράσινη Γη) διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Παρασκευά Ματάλα, «Κοσμοπολίτες εθνικιστές: Ο Μωρίς Μπαρρές και οι ανά τον κόσμο “μαθητές” του» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2021) σήμερα Δευτέρα στις 8:30 μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Τσουδερών, μπροστά από την Terra Verde. Θα μιλήσουν ο Γιάννης Κοκκινάκης, αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σάμυ Αλεξανδρίδης, κοινωνιολόγος. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα