Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Βιωματικές δράσεις για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στον Πλατανιά

Σειρά δράσεων στον δήμο Πλατανιά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) στις 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Έτσι, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πλατανιά υποδέχτηκε μικρά παιδιά στις βιβλιοθήκες του Γενικού Γυμνασίου -Λυκείου Κολυμβαρίου και στην Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων. Όπως σημειώνεται «μέσα από τις παραπάνω βιωματικές δράσεις, στόχος ήταν η καλλιέργεια και η ενίσχυση της αγάπης για βιβλία, αλλά και το άνοιγμα τον τοπικών βιβλιοθηκών, ώστε να μπορούν τα παιδιά να τις επισκεφθούν, ενώ με την εμψύχωση και την καθοδήγηση των κ. Γραμματικής Μπερτάκη, Έφης Μαλτέζου και Δήμητρας Πενταράκη, οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, να ανακαλύψουν μέσα στα βιβλία κρυμμένα μυστικά,να λύσουν γρίφους,να ζωντανέψουν ιστορίες,να φτιάξουν τους δικούς τους μοναδικούς σελιδοδείκτες και τις δικές τους “μικρές”ιστορίες».

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος μεταξύ των άλλων “…τόνισε τη σημασία της επαφής και της ενασχόλησης των παιδιών με τα βιβλία ιδιαίτερα σήμερα που το internet και τα social media κυριαρχούν στον ελεύθερο τους χρόνο, ενώ ευχαρίστησε τους υπεύθυνους των βιβλιοθηκών που άνοιξαν τις πόρτες τους για τα παιδιά καθώς και τις εμψυχώτριες για την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις…”.

Η κυρία Πενταράκη δήλωσε: “….ευχαριστώ από καρδιάς τους ανθρώπους που στήριξαν τις δράσεις, μα πάνω από όλα τους γονείς που αφιέρωσαν χρόνο ώστε να δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να έρθουν στο χώρο της βιβλιοθήκης, να παίξουν με τα βιβλία ώστε να ενισχύσουν την επιθυμία τους για εξωσχολικά βιβλία γιατί όπως σωστά είπαν τα παιδιά, “με ένα βιβλίο μπορώ…”.

Τέλος, σημειώνεται πως τις παραπάνω εκδηλώσεις συντόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ Ασπασία Λουπάκη, ενώ παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κολυμπαρίου κ Παπαδάκης Στυλιανός , ο Διευθυντής του Λυκείου Κολυμπαρίου κ Ζαχαρίας Κουτουλάκης , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων κ. Λευτέρης Λουφαρδάκης, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων κ. Εμμανουήλ Μπομπολάκης και μέλη του ΔΣ και ο Πρόεδρος Αγροτικού Ελαιουργικού και Καστανοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων κ. Γιώργος Μοτάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα