Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς, παιδιά & βρεφονηπιοκόμους

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τέχνες στο μίξερ πραγματοποίει το 2023 τον δεύτερο κύκλο προγράμματος, που περιλαμβάνει βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς, παιδιά και βρεφονηπιοκόμους του Οργανισμού.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Οι παιδαγωγοί-βρεφονηπιοκόμοι αξιοποιούν την τέχνη καθημερινά και είναι χρήσιμο να επιμορφώνονται σε τεχνικές και δραστηριότητες, που μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν στην παιδαγωγική πρακτική τους. Παιδαγωγοί, γονείς & παιδιά έχουν ως κοινό έδαφος τους παιδικούς σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Χανίων. Επομένως, το πρόγραμμα στοχεύει σε μια γεφύρωση μεταξύ σχολείου και σπιτιού, με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος με κοινή “γλώσσα”, στο οποίο αναπτύσσεται η κοινωνία του μέλλοντος.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (1 & 2 Απριλίου) διοργανώθηκε ο πρώτος κύκλος βιωματικών – επιμορφωτικών σεμιναρίων για το 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Τα εργαστήρια, που έλαβαν χώρα ήταν: α) Βρεφικό Θέατρο, β) Κουκλοθέατρο, γ) Κίνηση και Σωματική έκφραση, δ) Αφήγηση, ε) Νανουρίσματα και στ) Ζωγραφική και Ιστορίες.
Ο δεύτερος κύκλος βιωματικών – επιμορφωτικών σεμιναρίων περιλαμβάνει: α) Το εργαστήριο “Αισθητηριακού Παιχνιδιού” στις ηλικίες 18 μηνών – 2 ετών, το οποίο βασίζεται στις αρχές του messy play και των δραστηριοτήτων, που ενεργοποιούν τις αισθήσεις του παιδιού πολύπλευρα & β) το “Θεματικό Εργαστήρι” για τις ηλικίες 2-4 ετών, το οποίο βασίζεται στην τεχνική του devised theatre και την παιδαγωγική μέθοδο Project.
Εισηγήτριες: Κατερίνα Αδαμάρα, Αλεξάνδρα Παρασκευοπούλου, Ειρήνη Μαμάση, Εύη Καμπουράκη, Όλγα Θεοφανοπούλου, Εύη Δήμου, Ευτυχία Τσουκαλά, Κυβέλη Κουκουδάκη και Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα