Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Θα πάρουν την απάντηση από τον λαό, όσοι επιλέξουν πρόωρες εκλογές

Οσοι επιλέξουν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για να πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές, θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι εάν οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και προκαλέσουν εκλογές θα ωφεληθούν πολιτικά γιατί θα βελτιωθεί ο συσχετισμός των δυνάμεων και το κόμμα τους θα καταλάβει και θα ασκήσει την εξουσία», απάντησε ο κ. Βενιζέλος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Εάν αυτό καταλαβαίνουν, βλέποντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και βλέποντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ας υποτάξουν το συμφέρον της διαπραγμάτευσης που κάνει η χώρα και το συμφέρον των δημοκρατικών θεσμών, στο δικό τους κομματικό συμφέρον. Στην περίπτωση αυτή θα πάμε σε εκλογές. Όμως, δεν θα κριθούν οι εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα, θα κριθούν προεκλογικά, στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προκήρυξης και της διεξαγωγής τους. Διότι θα πρέπει τότε να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με την οικονομία, τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση, τι θα γίνει με τη σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ποια είναι η άλλη επιλογή σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούμε της ευθύνης, της σοβαρότητας, της διαπραγμάτευσης».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για τη στάση που θα κρατήσουν, λέγοντας: «Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Αλλά η απλοϊκή σκέψη ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει νίκη στις εκλογές για τις δυνάμεις της ασάφειας, της απροσδιοριστίας και της αβεβαιότητας, δεν ισχύει. Εάν επιλέξουν το δρόμο των εκλογών, θα λάβουν την απάντηση, καθ οδόν προς τις εκλογές, από τον ελληνικό λαό».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα