Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Βάσεις 2021: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2021, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνολικά 92.090 υποψήφιοι (75.435 των Γενικών και 16.655 των Επαγγελματικών Λυκείων) μετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τις συνολικά 77.415 θέσεις εισακτέων που θα διατεθούν στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Από τη φετινή χρονιά εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ως προϋπόθεση για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου- Τμήματος Δυτικής Κρήτης, Μιλτιάδη Κλωνιζάκη

Η ΕΒΕ εκτιμάται ότι θα αφήσει εκτός ΑΕΙ περίπου 25.000 υποψηφίους, ενώ θα υπάρξουν κενές θέσεις στο ένα τρίτο των τμημάτων των ΑΕΙ.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει και μια μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των βάσεων, καθώς υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα με μήνυμα στο κινητό.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr.

Αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

2 Comments

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΣΧΟΛΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ $ 1 ΤΡΙΣ…..ΝΑΙ $ 1 ΤΡΙΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΡΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 235000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 60-70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 4000 ΕΥΡΩ…..ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ…ΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΕΡΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ….ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες