Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Βαρουφάκης για διάγγελμα Μητσοτάκη: «5ο Μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα»

Οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το χθεσινό διάγγελμά του εξαπέλυσε με σημερινή δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκης τονίζοντας ότι «χρειάστηκε μια πανδημία για να μπορέσει ένας πολιτικός της ιδεολογίας του κ. Μητσοτάκη να δει τους “αόρατους”, που δουλεύοντας για ψίχουλα στηρίζουν την κοινωνία μας. Είναι μια παραδοχή που δεν θα την ξεχάσουμε-και δεν θα την ξεχάσουν».

Επικαλούμενος την φράση του πρωθυπουργού για «μοίρασμα των βαρών της με δίκαιο τρόπο», ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι μέσα από αυτή τη διατύπωση ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποκρύψει τρεις βασικές πληροφορίες:

1. Ότι μιλάμε για ένα 5ο Μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα

2. Το οποίο έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη

3. Το μοίρασμα των βαρών θα είναι κάθε άλλο παρά δίκαιο.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, αφού κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία, υπενθυμίζει τις προτάσεις του κόμματός του από τις 10 Μαρτίου για ένα «εμπροσθοβαρές θετικό δημοσιονομικό σοκ» και τονίζει ότι αντ’ αυτού η κυβέρνηση με σταδιακά, χλιαρά και φοβικά μέτρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό όλεθρο.

Επιπλέον, προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης, σαν να μην έφτανε αυτή η ολιγωρία της ΝΔ, την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης «πούλησε» ουσιαστικά την προσπάθεια ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού για την έκδοση «ευρωομολόγου», συμφωνώντας σε νέα δάνεια «διάσωσης» από τον ESM, που αναπότρεπτα οδηγούν την χώρα μας στο 5ο μνημόνιο.

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού στο ΕΣΥ, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε «και στο “νέο ΕΣΥ που ήδη χτίζεται”, εμμένοντας στις γνωστές ψευδείς διακηρύξεις περί δήθεν στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας -μιας και η κυβέρνηση δεν έχει πράξει τίποτα απολύτως προς αυτή την κατεύθυνση-, τη στιγμή που μάλιστα ο κρατικός μηχανισμός φιμώνει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διοικητικούς των νοσοκομείων με κάθε τρόπο, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός».

«Ελπίζουμε», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25, «αυτό το νέο ΕΣΥ, στο οποίο αναφέρεστε κ. Μητσοτάκη, να μην είναι σαν αυτό που 10 χρόνια τώρα μαζί με την τρόικα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να υποβαθμίσετε και να υπονομεύσετε».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες