Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Σε βανδαλισμούς και δολιοφθορές στο τριθέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Ελους Κισάμου προχώρησαν άγνωστοι δράστες σύμφωνα με καταγγελίες του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Ηλία Ποντικάκη. Οι άγνωστοι, όπως ανέφερε ο κ. Ποντικάκης, αφού αρχικά έσπασαν τα τζάμια του Νηπιαγωγείου, κατέστρεψαν εκπαιδευτικό υλικό, έκλεψαν παιχνίδια και έπειτα παραβίασαν την είσοδο του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και προχώρησαν πάλι σε βανδαλισμούς. Η δολιοφθορά έγινε αντιληπτή χθες το πρωί και ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμος Κισάμου που προχώρησαν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ποντικάκης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και την απογοήτευσή του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι αποτελεί ντροπή για την τοπική κοινωνία ενός χωριού με παράδοση, ιστορία και πολιτισμό, όπως το Ελος.

«Η Πολιτεία κάνει προσπάθειες να διατηρήσει τα σχολεία στην ύπαιθρο, τα στελεχώνει με πολύ κόπο μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε», ανέφερε ο κ. Ποντικάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι το τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ελους δέχεται υποστήριξη στο Τμήμα Ενταξης. Στο σχολείο συνολικά φοιτούν περίπου τριάντα μαθητές Δημοτικού.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Μάλιστα ο ίδιος έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενα περιστατικά στο ίδιο σχολείο καθώς είχαμε δεχτεί κατά καιρούς καταγγελίες για απόπειρες κλοπής πετρελαίου, παραβίασης της εισόδου του σχολείου και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό… Επειδή και άλλα παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε σχολεία των Χανίων, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν και να βρεθούν οι ένοχοι. Εάν πάλι αυτές οι δράσεις, όπως στο Ελος, γίνονται από παιδιά, οι γονείς τους πρέπει να αποζημιώσουν το Δημόσιο για ό,τι καταστροφές έγιναν, ενώ εάν πρόκειται για ενηλίκους η Πολιτεία να επιληφθεί και να επιβάλει κυρώσεις. Θα καταθέσουμε μήνυση ώστε να ληφθούν μέτρα». «Πρόκειται για μια πράξη που μας λυπεί και μας στεναχωρεί. Θέλουμε να διαλευκανθεί και να καταλάβουν πιθανόν κάποιοι γονείς ότι τα παιδιά τους έκαναν λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Δεν είναι στόχος μας η τιμωρία, αλλά να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να συνετιστούν όλοι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κισάμου Μιχάλης Μουντάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες