Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Βάμβουκας: «Σύμπραξη για τις καρέκλες»

Αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή την προσχώρηση της παράταξης Δαμιανάκη στην παράταξη Σημανδηράκη, ώστε να επανεκλεγεί ο πρώτος στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέδωσε ο τέως δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Κατά τη διαδικασία εκλογής προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων φάνηκε για ακόμα μία φορά πώς αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες η παράταξη του κ. Δημάρχου.
Ο κ. Αλόγλου, αφού επέτρεψε στον κ. Δήμαρχο να τοποθετηθεί για 20’, “μαλώνοντας” τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί άκουσε ότι είχαν πρόθεση να προτείνουν άλλο πρόεδρο, στη συνέχεια τις φίμωσε, αφαιρώντας τους τον λόγο. Η στάση αυτή δεν πείθει κανένα για τις προθέσεις συνεννόησης και σεβασμού της δημοτικής αρχής προς τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Το βασικό συμπέρασμα από τη διαδικασία είναι ότι η σύμπραξη των δύο παρατάξεων έγινε καθαρά και μόνο για τα αξιώματα και άρα συνιστά τον ορισμό της παλαιοκομματικής συναλλαγής. Το «νέο», λοιπόν, αποδεικνύεται παμπάλαιο.
Άλλωστε σύμφωνα με την θεσμική αντίληψη του δημάρχου δεν εκλέξαμε πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά τον πιο στερνό συνεργάτη του και θα θυμίσω εδώ την λαική ρήση, ότι τα στερνά τιμουν τα πρώτα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα