Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Β. Σίμος στα “Χ.ν.”: «Οι “∆ηµοκράτες” δεν είναι επαγγελµατίες αρνητές»

■ Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής µιλά για τη συµµετοχή του στο κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου

 

«Οι ”∆ηµοκράτες” είναι ένα νέο κόµµα που έχει έρθει για να εκφράσει το κεντρώο ακροατήριο, όπου ο χώρος του κέντρου αυτή την στιγµή είναι ένα ανοχύρωτο κάστρο που αλωνίζει η κυβέρνηση», τονίζει σε συνέντευξή του στα ”Χανιώτικα νέα” ο υποψήφιος ευρωβουλευτής µε το κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου και πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς της Βαρβακείου, Βασίλης Σίµος.

Ο κ. Σίµος, ο οποίος είναι και πολιτικός εκπρόσωπος του κόµµατος, τονίζει ότι οι «∆ηµοκράτες» έχουν δηµιουργηθεί «για να υπηρετήσουν την κοινή λογική και όχι να είναι επαγγελµατίες αρνητές».

• Τι σηµαίνει για εσάς η υποψηφιότητά σας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου;

Η υποψηφιότητα µου ήρθε µετά από τους αγώνες που δίνω καθηµερινά στην Κεντρική Ιχθυαγορά της Αθήνας αντιµετωπίζοντας όλα τα µεγάλα προβλήµατα που αντιµετωπίζει και το µεγαλύτερο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Όντας µια µικροµεσαία επιχείρηση που βάλλεται όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, µε τα υψηλά κόστη ενέργειας µε τον υψηλό ΦΠΑ και τις ακριβές τράπεζες φτάνουµε στο σήµερα όπου οι πολιτικές της κυβέρνησης µας φέρνουν σε ένα µεγάλο αδιέξοδο ! Έτσι ως πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς της Βαρβακείου και µε νούµερο ένα ζήτηµα την ακρίβεια αποφάσισα να ενσωµατωθώ στους «∆ηµοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου και να εξηγήσω πρώτα από όλα, όλα αυτά που γνωρίζω για το πως φτάνει ένα προϊόν στο ράφι αλλά και για τις δυσκολίες που αντιµετωπίζει ο κλάδος µας! Θέλω να ασχοληθώ µε τον τοµέα της αλιείας και των µικροµεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη διότι δεν υπάρχει µια φωνή από την χώρα µας για αυτά τα θέµατα στο ευρωκοινοβούλιο. Έτσι η υποψηφιότητα µου θεωρώ πως έχει µια βάση που µπορεί να φέρει καρπούς σε πολλούς τοµείς για την χώρα µας.

 

• Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευµα των ευρωεκλογών; Ποιο εκλογικό δίληµµα, ποιο ερώτηµα θέτει το κόµµα σας στους πολίτες;

Το διακύβευµα των εκλογών θεωρώ πως δεν έχει κάνει την εµφάνιση του. ∆εν υπάρχει δηλαδή το επίµαχο των ευρωεκλογών αλλά κυριαρχεί µια εθνική ατζέντα όπου συζητούµε καθηµερινά µε ότι υπάρχει στην επικαιρότητα. Το διακύβευµα των ευρωεκλογών είναι η πολιτική της κυβέρνησης µια πολιτική της ακρίβειας και του πληθωρισµού. Μισθοί δυσανάλογοι µε τις τιµές. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει το στρατόπεδο των λίγων και όχι των πολλών, µεγάλες εταιρίες µε υπερκέρδη και µικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελµατίες µε κάθετη φορολόγηση. Πολλά έξτρα βάρη στο µηνιαίο προϋπολογισµό του νοικοκυριού µε αποτέλεσµα την µεγάλη φτωχοποίηση την αποβιοµηχάνιση και στο βάθος το κλείσιµο των µικροµεσαίων επιχειρήσεων. ∆εύτεροι από το τέλος σε αγοραστική δύναµη στην Ευρώπη και δεύτεροι σε έµµεσους φόρους µετά την Σουηδία. Το ερώτηµα των «∆ηµοκρατών» προς τους πολίτες είναι αν είναι ευχαριστηµένοι µε τα µέτρα της κυβέρνησης στην ακρίβεια και στο κόστος ζωής και αν νιώθουν ασφαλείς .

 

• Ποια είναι η θέση του κόµµατος «∆ηµοκράτες» για την Ελλάδα στην ΕΕ;

Η θέση του κόµµατος των ∆ηµοκρατών είναι να είµαστε Έλληνες στην ενωµένη Ευρώπη. Να υπάρχει φωνή για να µπορέσει η πατρίδα µας να διεκδικήσει τους καλύτερους δυνατούς πόρους, να υπερασπιστεί τα σύνορα της απέναντι στους όχι και τόσο καλούς γείτονες της και όχι να την καταδικάσει µε την πρώτη ευκαιρία για να χτυπήσει την εκάστοτε κυβέρνηση. Μαζί µε την Κύπρο µας στα µεγάλα ζητήµατα µε κοινή λογική και µετριοπάθεια αλλά υψηλό ανάστηµα στα εθνικά µας ζητήµατα. Τα επόµενα πέντε χρόνια είναι πολύ σηµαντικά για την Ευρώπη, η ψηφιακή και πράσινη µετάβαση αλλά και η εξωτερική και αµυντική πολιτική της Ευρώπης θα παίξουν µεγάλο ρόλο. Οι «∆ηµοκράτες» θα ενταχθούν στο renew Europe στην Τρίτη µεγαλύτερη ευρώ οµάδα και θα µαζί θα διεκδικήσουν τα καλύτερα δυνατά για την Ευρώπη και την χώρα µας.

• Οι ”∆ηµοκράτες” είναι ένα νεοσύστατο κόµµα. Τι διαφορετικό πρεσβεύει; Εκτιµάτε πως µέχρι τις ευρωεκλογές θα καταφέρει να πείσει τον ελληνικό λαό για να δώσει την ψήφο του; 

Οι ”∆ηµοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ένα νέο κόµµα που έχει έρθει για να εκφράσει το κεντρώο ακροατήριο όπου ο χώρος του κέντρου αυτή την στιγµή είναι ένα ανοχύρωτο κάστρο που αλωνίζει η κυβέρνηση. Οι «∆ηµοκράτες» έχουν δηµιουργηθεί για να υπηρετήσουν την κοινή λογική και όχι να είναι επαγγελµατίες αρνητές. Μαζί στις µεγάλες µεταρρυθµίσεις για το καλό της χώρας µας, µαζί στα θέµατα εξωτερικής πολιτικής χωρίς να σταµατούµε να κουράζουµε τους εταίρους µας. Οι «∆ηµοκράτες» έχουν αρχίσει ήδη να πείθουν τους Έλληνες πολίτες γιατί µέσα στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν άνθρωποι από τα καθαρά επαγγέλµατα και όχι από τον κοµµατικό σωλήνα, άνθρωποι που βιώνουν καθηµερινά την ελληνική πραγµατικότητα και άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες µε τον ελληνικό λαό. Με θέσεις για τους Έλληνες στην ενωµένη Ευρώπη.

• Ποιες κατά τη γνώµη σας θα πρέπει να είναι οι βασικές ελληνικές προτεραιότητες για την επόµενη πενταετία στα όργανα της Ε.Ε.;

Βασικές προτεραιότητες των «∆ηµοκρατών» είναι η κοινή εξωτερική και αµυντική πολιτική της Ευρώπης, οι κοινές κεφαλαιαγορές η πράσινη και ψηφιακή µετάβαση και γιατί όχι και ενιαίο Σύνταγµα. Οι ”∆ηµοκράτες” θέλουµε µια δυνατή και ενωµένη Ευρώπη που να διαφυλάσσει τα σύνορα της. Μια Ευρώπη που να µπαίνει µπροστά στα µεγάλα ζητήµατα και αυτό θα είναι εφικτό αν στις 9 Ιουνίου οι δηµοκράτες έχουν το θετικό αποτέλεσµα από την κάλπη ώστε να πλαισιώσουν την τρίτη µεγαλύτερη ευρώ οµάδα το Renew Europe και να έχουµε φωνή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

• Το βασικότερο πρόβληµα που απασχολεί τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι σήµερα η ακρίβεια. Πως κατά τη γνώµη σας µπορεί να αντιµετωπιστεί; Ποιό ρόλο µπορεί να παίξει η Ε.Ε.;

Το νούµερο ένα ζήτηµα αυτή την στιγµή είναι η ακρίβεια και το κόστος ζωής, πρέπει εµείς οι ”∆ηµοκράτες” να διεκδικήσουµε τους καλύτερους δυνατούς πόρους για την χώρα µας και εγώ προσωπικά θέλω να ασχοληθώ µε τον τοµέα της αλιείας, ένας τοµέας όπου υπάρχει η Κοινή Αλιευτική Πολιτική όπου υπάγεται στην ΚΑΠ και η χώρα µας δείχνει µέχρι στιγµής τεράστια αδυναµία. Άλλες χώρες τις ΕΕ έχουν λάβει πολύ µεγάλες επιχορηγήσεις σε αυτόν τον τοµέα ενώ η χώρα µας έχει µείνει πολύ χαµηλά. Επίσης το ταµείο ανάκαµψης και ανθεκτικότητας ένα δώρο µέσα από την πανδηµία φαίνεται να µην έχει αξιοποιηθεί σωστά . Όλα αυτά τα πράγµατα πρέπει να τα ξαναδούµε και να παλέψουµε για το καλύτερο δυνατό για την χώρα µας.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα