Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό

Τη βεβαιότητά του ότι «με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του το πρωί στη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές ενόψει των αγορών για το Πάσχα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ειρωνείες για “αρνί Porsche” δεν είναι αποδεκτές από καταναλωτές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

» Η υποψήφια βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. παρουσιάζει θέσεις και προτάσεις εν όψει των εθνικών εκλογών

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ανέφερε ότι πέρυσι τέτοιον καιρό είχε βρεθεί ξανά στην αγορά της Καλλιθέας και η αίσθησή του «ήταν ότι πιάσαμε ταβάνι στις τιμές και ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές και όχι Σταύρωσης». «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «έναν χρόνο τώρα προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά και κυρίως οι καταναλωτές, οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν, το εισόδημα να παραμένει σταθερό». «Έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει, στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Τα γνωρίζουμε όλοι, τα βιώνουμε». Επιπλέον, είπε ότι «ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης» και πως «το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών».

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατηφόρα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «οι ειρωνείες για “αρνί Porsche” και για πολιτικές που στην πραγματικότητα διευκολύνουν μονάχα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις μεγάλες αλυσίδες, είναι μη αποδεκτές πια και από τους καταναλωτές αλλά και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες». «Πρέπει να μπει ένα τέλος», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «έρχεται η Ανάσταση» και εξέφρασε την ελπίδα «να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό». «Να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές, όπου αυτό είναι εφικτό, με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές. Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη», ανέφερε. «Εύχομαι και ελπίζω, είμαι βέβαιος», επεσήμανε, «με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, το τελευταίο Πάσχα που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα