Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

«Τρώω σωστά – έχω καλή υγεία»

ο καλό παράδειγμα μέσα στην οικογένεια αλλά και οι γνώσεις γύρω από την υγιεινή διατροφή μπορούν να “θωρακίσουν” ένα παιδί απέναντι στους κινδύνους που κρύβονται στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. Μια γνώση που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα παιδιά από τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη που παρεβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων. Τα παιδιά μέσα από την καθοδήγηση της διαιτολόγου – διατροφολόγου Ευαγγελίας Τσουρουνάκη μυήθηκαν στις διαφορετικές ομάδες τροφίμων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιλέγουν σωστές τροφές ωφέλιμες για τον οργανισμό τους.

«Το βασικό που πρέπει να μάθουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι να ξεχωρίζουν τις ομάδες των τροφίμων, τι θρεπτικά συστατικά περιέχει η κάθε ομάδα και σε τι μπορούν αυτά τα θρεπτικά συστατικά να ωφελήσουν στην υγεία μας. Έτσι θα μάθει και το παιδί πώς να επιλέξει τις υγιεινές τροφές», σημείωσε ο η κα Τσουρουνάκη, μιλώντας στα “Χ.Ν.”, και πρόσθεσε ότι «το φαγητό είναι θέμα αγωγής και οικογένειας, γνώσεων και παιδείας, βιωμάτων αλλά και οικονομίας». «Δυστυχώς στη σημερινή εποχή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογένειες δεν δίνεται η κατάλληλη παιδεία στα παιδιά πάνω σε θέματα διατροφής γι’ αυτό και βλέπουμε πολύ αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αγόρια», είπε η κα Τσουρουνάκη.

Ο πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Μιχάλης Βλαχάκης τόνισε ότι τα παιδιά μαθαίνουν να τρώνε μέσα από τον μιμητισμό γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι οικογένειες να ακολουθούν σωστά διατροφικά πρότυπα ώστε τα παιδιά να αποκτούν σωστές βάσεις και μεγαλώνοντας να μπορούν να επιλέγουν από μόνα τους τι πρέπει να καταναλώνουν και τι όχι. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό κι εκεί στοχεύει και αυτή η δράση, στο να πάρουν δηλαδή τα παιδιά από μικρή ηλικία τις σωστές βάσεις για τις σωστές επιλογές», ανέφερε ο κ. Βλαχάκης, ενώ η υπεύθυνη του Κ.Π.Δ. Λενταριανών Ελένη Καρτσωνάκη σημείωσε ότι «η επιλογή του θέματος της εκδήλωσης έγινε με κριτήριο την ανάγκη να μυηθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στη διάκριση των τροφίμων σε υγιεινά και μη, να προστατευτούν από τη διαφήμιση καθώς και να αλλάξουν τις καθημερινές διατροφικές τους συνήθειες αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση γλυκών, αναψυκτικών κ.λπ.».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα