Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Τρόμος στο Νέο Ηράκλειο

Διαπιστώνουμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία θρασύτητας και αναρχίας, σε μια δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, όπου ένα ιδεολογικό σύστημα με “φιλοσοφούμενες” θεωρίες νομίζει ότι μπορεί από μόνο του να παίρνει τον νόμο πάνω του και να γίνεται τιμωρός σε ό,τι δεν του αρέσει. Τούτο προϋποθέτει την ύπαρξη συνωμοτικής οργάνωσης που δεν πρέπει να την παίρνει αψήφιστα η συντεταγμένη πολιτεία απλώς ως μια συμμορία, που άμα την ανακαλύψει και την τιμωρήσει, πάει και τελειώσαμε!
Απαιτείται προσεκτική αντιμετώπιση, διότι όσο απαγορευτική την κάνουν με νομοθετικές ρυθμίσεις τόσο γίνεται σημαντικότερη και συμπεριφέρεται με αναρχικό τρόπο, όμοιο μ’ αυτόν που λειτουργούν τέτοιου είδους ιδεολογίες. Kαλλιεργούν ιδεολογικοπολιτικές καταστάσεις, που τις διαχέουν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία, η οποία οδηγείται σε ακραίες ενέργειες, τις οποίες εκμεταλλεύονται ορισμένοι να διαμορφώσουν στην κοινή γνώμη την ιδέα του εμφύλιου σπαραγμού.
Τι συνέβη στο Ν. Ηράκλειο; Διαφαίνεται “τρομοκρατική οργάνωση” της κλάσεως “17 Ν”; Πρόκειται για συστηματικούς αναρχικούς που ρισκάρουν ν’ αποδείξουν ότι είναι “ιδεολόγοι” και λαϊκοί εκδικητές; Χρησιμοποίησαν τη μέθοδο των πληρωμένων επαγγελματιών δολοφόνων ή οι δράστες παρασύρθηκαν από ιδεολογικές στοχεύσεις που διακρίνει κανείς σε διαταραγμένα μυαλά, ελαφρά τη συνειδήσει, χωρίς επίγνωση του τι κάνουν;
Ο χώρος και ο χρόνος που επελέγη η πράξη στη λεωφόρο Ν. Ηρακλείου βάζει ως πρωταρχικό παράγοντα την πρόκληση τρόμου. Ειπώθηκε ότι είχε και την επιδίωξη να πληγεί η πορεία της χώρας προς την ομαλότητα. Η έννοια της λέξης είναι σχετική και ασαφής, επειδή στη χώρα μας τούτη την περίοδο τα πάντα αποκλίνουν από το φυσιολογικό που χαρακτηρίζει την ομαλότητα και τη νομιμότητα. Βλέπουμε πουθενά ειρηνική ευημερία στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών από το κράτος;
Δεν προξενεί έκπληξη το ότι από την πρώτη στιγμή επιχειρήθηκε πολιτική εκμετάλλευση. Επεξεργάζονταν σενάρια εκ μέρους αποσταθεροποιητών από τα οποία κάποιοι ωφελούνται, αλλά και κάποιοι βλάπτονται. Είναι πρόωρο να φανούν από τώρα. Θα τα μάθουμε πολύ αργότερα, αλλά τότε δεν θάχει σημασία. Ετσι κι αλλιώς ουδέποτε διδαχθήκαμε από τα σφάλματα των άλλων και των δικών μας.
Κλονίζεται το γόητρο της χώρας και αποσταθεροποιείται η αξιοπιστία της κυβέρνησης από πολιτικής απόψεως. Δημιουργείται η εντύπωση ότι από κάπου εκπορεύεται σενάριο εξελίξεων και υπονομεύσεώς της. Επιδιώκεται διχόνοια και διχασμός στους Ελληνες. Κάποιοι κινούν τα νήματα πίσω από τα χέρια των δολοφόνων για τη διάβρωση του πολιτικού συστήματος με κουμπούρια. Εχουν αυτονόμηση, λειτουργούν με δικούς τους νόμους, στοχεύουν ειδικές περιπτώσεις και δεν διστάζουν να δίδουν και τη χαριστική βολή, κάτι που στα ελληνικά χρονικά δεν έχει ξαναγίνει!
Η αντοχή της κοινωνίας, που μετά τη μεταπολίτευση χαρακτηριζόταν αδιάφορη, τώρα έχει εξαντληθεί. Ελάχιστες κοινωνικές ομάδες δείχνουν ίχνη αποδοχής τέτοιων οργανώσεων που στοχεύουν στην πρόκληση αναταραχών και δυσκολεύουν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Εφ’ όσον τα γεγονότα του Ν. Ηρακλείου χαρακτηρισθούν και πολιτικό έγκλημα εκτός απ’ τον κολασμό εκ μέρους της Δικαιοσύνης, απαιτείται ν’ αντιμετωπισθούν και από πολιτικής σκοπιάς. Αρκεί να μην εκτραπούν τα πράγματα με τη θεωρία των δύο άκρων και ερμηνευθούν όπως βολεύει τους κρατούντες, ερήμην των κομμάτων του Κέντρου. Γιατί κάθε τι απρόοπτο μπορεί να συμβεί!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες