Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Τροµακτικά ευρήµατα σε υπόγεια…!

Συνήθως στα υπόγεια αποθηκεύουµε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έπιπλα που δεν χρειαζόµαστε πια, αντικείµενα που δεν χρησιµοποιούµε, µηχανήµατα γυµναστικής που είχαµε όλη την καλή διάθεση να βάλουµε στη ζωή µας, αλλά κέρδισε  ο καναπές… Αλλοι φτιαχνουν στα υπόγειά τους ένα µικρό γραφείο για να ξεφεύγουν και να δουλεύουν µε την ησυχία τους ή ακόµα και στουντιο µουσικής για να παίζουν αναπόσπαστοι τις µουσικές τους. Όπως και να έχει, τα υπόγεια είναι στα έγκατα ενός σπιτιού και –συνήθως- δεν τα επισκεπτόµαστε συχνά. Ετσι δεν είναι καθόλου περίεργο που σε ταινίες τρόµου εκεί κρύβονται τέρατα και στοιχειά, σατανικά αντικείµενα και διάφορα τροµακτικά πράγµατα που πετάγονται και κοψοχολιάζουν (στην καλύτερη) τους πρωταγωνιστές.

Σε περιπτώσεις παλιών σπιτιών, στα υπόγεια κρύβονται µυστικά προηγούµενων ενοικιαστών και άλλων εποχών. Σήµερα, οι «Ιστορίες από τον Κόσµο» ψάχνουν και βρίσκουν τροµακτικά και παράξενα αντικείµενα που βρέθηκαν σε υπόγεια.

Ένα… πηγάδι

Εντάξει τα πηγάδια δεν είναι τροµακτικά. Υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε εµφανές σηµείο και σε εξωτερικό χώρο. Φανταστείτε όµως να κουβαλάτε κάτι στο υπόγειο και ξαφνικά να πέσετε µέσα σε ένα πηγάδι… Ο Κρίστοφερ Τάουν βοηθούσε έναν  φίλο του να µεταφέρει έπιπλα από το σπίτι του στο υπόγειο όταν άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Οι σανίδες στο πάτωµα υποχώρησαν και ο Κρίστοφερ βούλιαξε στο σκοτάδι, 6 µέτρα κάτω από το έδαφος. Είχε πέσει σε ένα κρυµµένο πηγάδι! Ο Κρίστοφερ αναγκάστηκε να κολλήσει στα τοιχώµατα του πηγαδιού για να µην πνιγεί µέχρι να φτάσει η οµάδα διάσωσης και να τον απεγκλωβίσει. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως το πηγάδι βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, αλλά όταν το σπίτι επεκτάθηκε τη δεκαετία του 1980, στο σηµείο εκείνο δηµιουργήθηκε υπόγειο και οι ιδιοκτήτες είχαν την πανέξυπνη ιδέα να «κλείσουν» µε ένα απλό ξύλινο πάτωµα το παλιό πηγάδι που πλέον δεν χρησίµευε.

∆είτε την είδηση εδώ: https://youtu.be/22ZuTtyKQwk

Τα λείψανα του… χαµένου πατέρα του

Ο Μάικλ Κάρολ πέρασε χρόνια προσπαθώντας να λύσει το µυστήριο του τι συνέβη στον πατέρα του, Τζορτζ, ο οποίος εξαφανίστηκε µυστηριωδώς το 1961. Μέχρι που αγόρασε το πατρικό του σπίτι και πήγε να ζήσει εκεί. Η µητέρα του ισχυριζόταν πως ο Τζορτζ πήγε για… τσιγάρα και δεν γύρισε ποτέ. Επίσης άφηνε υπονοούµενα πως ο πατέρας του Μάικλ το έσκασε µε κάποιον εραστή του. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, ο πατέρας του Μάικλ δεν είχε πάει και πολύ µακριά. Μετακοµίζοντας στο πατρικό του, ο Μάικλ πλήρωσε µέντιουµ (!) και µια εταιρεία µε ειδικά ραντάρ, ψάχνοντας για ίχνη του Τζορτζ. Τελικά ανακάλυψε θαµµένα στο υπόγειο τα λείψανα του. Αυτό που κάνει αυτή την υπόθεση ακόµα πιο ενδιαφέρουσα είναι ότι το κρανίο του Τζορτζ είχε σηµάδια από αµβλύ τραύµα. Η µητέρα του Μάικλ πέθανε το 1998, πράγµα που σηµαίνει ότι ίσως ποτέ να µην µάθουµε πως κατέληξε θαµµένος στο υπόγειο ο Τζορτζ Κάρολ…

∆είτε την είδηση εδώ: https://youtu.be/O3ko7cGtyA0

(Πάρα πολλά) φίδια!

Όταν ο Royce Robins και ο Shaynon McFadden µετακόµισαν σε σπίτι στο Κολοράντο, δεν φαντάζονταν ποτέ ότι κάτι επικίνδυνο µπορεί να κρυβόταν στο υπόγειο. Καθώς ο καιρός γινόταν θερµότερος και έµπαινε το καλοκαίρι εκατοντάδες φίδια εµφανίζονταν από το πουθενά. Στην πραγµατικότητα τα φίδια είχαν φωλιάσει στο υπόγειό τους και µε την αλλαγή του καιρού έβγαιναν για να βρουν τροφή. Οι ιδιοκτήτες φώναξαν αµέσως εταιρία για να καθαρίσει το υπόγειο και τότε, εντοπίστηκαν περί τα 150 φίδια φωλιασµένα κάτω από τα σανίδια του υπογείου. Τελικά τα φίδια αποµακρύνθηκαν, οι ιδιοκτήτες χάλασαν το παλιό πάτωµα και έφτιαξαν καινούργιο, αλλά µάλλον η µνήµη των ερπετών θα τους στοιχειώνει για καιρό…

∆είτε την είδηση εδώ: https://youtu.be/ucKgLbK1yLE

Ένα τανκ των Ναζί

Η κατοχή ναζιστικών αντικειµένων είναι, το λιγότερο, αποκρουστική. Υπάρχουν ωστόσο νοσταλγοί που έχουν στο σπίτι τους, ναζιστικές σηµαίες, ποτήρια, φλασκιά, ακόµα και όπλα. Απ΄ότι φαίνεται, υπάρχουν και κάποιοι µε µεγαλύτερα… σουβενίρ.  Σε έρευνα που έγινε σε σπίτι ηλικιωµένου στο Heikendorf, στη Βόρεια Γερµανία, ανακαλύφθηκε πως υπάρχει ένα τανκ Panther του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου κρυµµένο στο υπόγειο, µαζί µε διάφορα πυροµαχικά. Όλα ναζιστικά. Ο «συλλέκτης» παραβίαζε σχεδόν όλους τους νόµους, έχοντας αυτά τα αντικείµενα στην κατοχή του και τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης µε αναστολή και 250.000 ευρώ πρόστιµο. Σύµφωνα µε τους δικηγόρους του άνδρα, υπάρχει ένα µουσείο στις ΗΠΑ που θέλει να αγοράσει το τανκ για να το εκθέσει και ίσως το αντικείµενο καταλήξει εκεί…

∆είτε το ρεπορτάζ εδώ: https://youtu.be/1XIkZgCJZCs

Μια αρκούδα!

Κάθε χρόνο, ζωάκια του δάσους (µικρά και µεγάλα) αναζητούν ασφαλή και ζεστά σηµεία για να επιβιώσουν τους χειµερινούς µήνες όσο θα βρίσκονται σε χειµερία νάρκη. Οι αρκούδες βρίσκουν συνήθως σπηλιές και τρύπες. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όµως, φαίνεται πως «βολεύονται» και µε ένα υπόγειο σπιτιού, η το κενό κάτω από τα σπίτια. Μια οικογένεια από την Καλιφόρνια λοιπόν, ανησύχησε όταν κάποια στιγµή άκουσε δυνατούς θορύβους κάτω από το σπίτι της. Τελικά ανακάλυψαν πως µια αρκούδα είχε βρει εκεί καταφυγιο για τον χειµώνα και κοιµόταν σε ένα κοίλωµα. Για µεγάλη τους τύχη, η BEAR League, µια εθελοντική οργάνωση έδωσε λύση, ξυπνώντας την αρκούδα και αποµακρύνοντας την µε ασφάλεια.

∆είτε το ρεπορτάζ εδώ: https://youtu.be/Qzw8U0p_MxA

Ενας αλιγάτορας!

Όταν ένας µάστορας κλήθηκε σε σπίτι στο Lasing του Ιλινόις για να επιδιορθώσει ελαττωµατικές συσκευές, δεν µπορούσε να φανταστεί πως θα έπεφτε πρόσωπο µε πρόσωπο µε ένα τροµακτικό πλάσµα στο υπόγειο. Ο µάστορας βρισκόταν στο υπόγειο ακολουθώντας σωλήνες, και ξαφνικά αντίκρυσε έναν τεράστιο αλιγάτορα µήκους 1,8 µέτρων που ζύγιζε 91 κιλά να τον κοιτά µέσα από ένα µεγάλο κλουβί. Μετά το πρώτο σοκ, ο µάστορας φυσικά ειδοποίησε τις αρχές. Το άµοιρο ερπετό βρισκόταν αιχµάλωτο για 26 χρόνια, και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο Charles Price το τάιζε ωµό κοτόπουλο. Εννοείται πως οι αρχές τον κατηγόρησαν για  παράνοµη κατοχή απειλούµενου είδους . Ωστόσο, ο Charles επέµενε πως φρόντιζε εξαιρετικά τον αλιγάτορα!

∆είτε την είδηση εδώ: https://youtu.be/SLXhhCFxivc


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα