Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο στον “Χώρο Τέχνης Χανίων”

Ο Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης διευθυντής του «Χώρου Τέχνης Χανίων», διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, με κεντρικό πρόσωπο την κυρία Καλλιόπη (Πέπη) Ρηγοπούλου, σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, συγγραφέα, ομότιμη καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ στην ιστορία της Τέχνης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 50 χρόνια μετά, στα Χανιά.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη στις 19.30 η Πέπη Ρηγοπούλου θα μιλήσει για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 σε σχέση με το δραματικό παγκόσμιο σημερινό γίγνεσθαι. Τίτλος της ομιλίας «Το Πολυτεχνείο, μνήμη του μέλλοντος». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η Φρόσω Ζαγοραίου ηθοποιός-περφόρμερ θα παρουσιάσει το μικρό ευκίνητο έργο της «ξερολιθιά» στο χώρο του μουσείου.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με σολίστ το Βασίλη Μουλούδη μπουζούκι, τραγούδι Ζωή Κολλάρου και Κώστα Χαζιράκη με το συντονισμό του μουσικού Νίκου Σωτηρόπουλου στο πιάνο. Θα ακουστούν τραγούδια κυρίως των δεκαετιών’ 60, ‘ 70. Είσοδος ελεύθερη, συνδιοργάνωση , Μουσείο Τυπογραφίας

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, η Πέπη Ρηγοπούλου θα επισκεφθεί τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Καστέλι στην παλιά πόλη, όπου θα ξεναγηθεί από την Μαρία Βλαζάκη, διευθύντρια των συστηματικών ανασκαφών και πρόεδρο της ΙΛΑΕΚ. Το μεσημέρι, θα συνομιλήσει με δημοσιογράφους και το απόγευμα στο Χώρο Τέχνης Χανίων θα συνδεθεί διαδικτυακά με πανεπιστήμια του εξωτερικού με αφορμή τα γεγονότα και συζήτηση.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το πρωί, η Π. Ρηγοπούλου θα επισκεφτεί το 19ο Δημοτικό σχολείο Λενταριανών και το 6ο Λύκειο Αμπεριάς
Το βράδυ, θα εγκαινιάσει στις 8.00 την έκθεση του Γιάννη Π. Μαρκαντωνάκη
«ΕνΣΩΜΑτωση ΑΠΕΙΛΗ και ΙΚΕΣΙΑ» Και Ένα εικαστικό περιβάλλον με 11+1 εγκαταστάσεις και εκατοντάδες έργα, με την ενσωμάτωση 50 γνωστών ή λιγότερο γνωστών εικαστικών δημιουργών. Θα συμμετέχει μαζί με την περφορμερ Φρόσω Ζαγοραίου στο σύντομο δραματικό αφυπνιστικό δρώμενο, του Γιάννη Μαρκαντωνάκη «ικεσία και απειλή» Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις της Ρηγοπούλου από φορείς του τόπου.
Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Κρήτης , Περιφερειακή ενότητα Χανίων.
Χορηγός, ΔΕΔΙΣΣΑ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα