Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Τραυματισμένο γεράκι περιέθαλψαν εργαζόμενοι του δήμου Χανίων

Ένα νεαρό γεράκι που τραυματίσθηκε πέφτοντας πάνω σε τζαμαρία περιέθαλψαν εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων και το παρέδωσαν σε εκπρόσωπο της Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Το νεαρό μεταναστευτικό γεράκι της οικογένειας «Σαίνι» κυνηγούσε ένα περιστέρι όπως μας είπαν εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Γιανναράκη (καλιτσουνάδικο) στο ισόγειο του Δημαρχείου. Προσπαθώντας να πιάσει το περιστέρι το γεράκι έπεσε πάνω στη τζαμαρία του καταστήματος και βρέθηκε σχεδόν αναίσθητο στο έδαφος. Αμέσως οι άνθρωποι του καταστήματος και οι εργαζόμενοι του Δήμου το περιέθαλψαν και τηλεφώνησαν στον εκπρόσωπο της Ορνιθολογικής Εταιρειάς στα Χανιά Γιάννη Αρνέλο που το παρέλαβε μετά από λίγο.
«Είναι ένα νεαρό γεράκι, «σαίνι». Είναι μεταναστευτικό πουλί. Επειδή είναι νεαρά και δεν μπορούν να κινηθούν άνετα μένουν όπου βρουν τροφή και έχει καλό καιρό για να ξεκουραστούν για να συνεχίσουν την πορεία τους. Κυνηγώντας το περιστέρι έπεσε πάνω στη τζαμαρία. Είναι συνηθισμένο να κυνηγάει ακόμα και μέσα στην πόλη. Επειδή είμαστε συνηθισμένοι να κοιτάμε κάτω δεν τα βλέπουμε ψηλά» ανάφερε στα «Χ.Ν.» ο κ. Αρνέλος.
Επειδή το πουλί έβγαλε αίμα θα φροντιστεί με μεγάλη επιμέλεια από τον ορνιθολόγο. «Αν το τραύμα είναι επιφανειακό θα το ταίσουμε και θα το αφήσουμε ελεύθερο, αν είναι πιο βαριά θα το στείλουμε στην ΑΝΙΜΑ για περαιτέρω περίθαλψη» είπε ο κ. Αρνέλος.
Τα φαινόμενα τραυματισμού άγριων πουλιών είναι πολύ συνηθισμένα με πιο βασικές αιτίες τους πυροβολισμούς αλλά και τις δηλητηριάσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα