Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Τουρισμός και γαστρονομία

Μπορεί ο τουρισμός να έχει υποχωρήσει, λόγω της πανδημίας, αλλά δεν παύει να αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης.
Η πανδημία, ωστόσο, αποτελεί κατά μία έννοια ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με το μέλλον του τουρισμού.
Ηδη, αυτές τις μέρες, μέσα από ένα διαδικτυακό φόρουμ συζητείται το “πάντρεμα” του τουρισμού με τη γαστρονομία: ένας ιδανικός συνδυασμός που όχι μόνο οδηγεί στην προώθηση των εξαιρετικών κρητικών προϊόντων αλλά μπορεί να αποτελέσει βάση για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την περαιτέρω στήριξη του αγροτικού τομέα.
Ομως, όλα αυτά για να γίνουν με επιτυχία, απαιτούνται συνεργασίες και ενιαίος σχεδιασμός.
Δεν αρκούν οι τουριστικές εκθέσεις. Ούτε οι θεωρίες.
Ζητούμενο είναι οι πράξεις εκείνες που θα φέρουν αποτέλεσμα.
Και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται κοινή προσπάθεια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες