Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Toυ νταβατζή μας η μαχαιριά

Aναγκαίο κακό η όποια συμμαχία με τους Αμερικανούς! Το ‘χει η μοίρα μας να εξαρτόμαστε κι η μοίρα μας το γράφει -όπως η μοίρα του κάθε φτωχού κι αδύναμου- να εξαρτάται από τον δυνατό· από αρχαιοτάτων χρόνων τούτη η σχέση κι αυτό δεν αλλάζει!
Η πολιτική είναι… πόρνη! Ακριβής τούτος ο χαρακτηρισμός; Το πιστεύω! Ανάμεσα στις kolotoumbes ή στις κυβιστήσεις ή στις συναλλαγές ή στις λυκοφιλίες σίγουρα η παραπάνω διαπίστωση έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας!
…Οι βάσεις, οι βάσεις του θανάτου, οι βάσεις της Σούδας, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία, στην παντοκρατορία της αμερικανικής πολιτικής, είναι αδιαμφισβήτητα… νόμιμες και μόνιμες! Υπό αυτές τις συνθήκες όλα τα υπόλοιπα περί ηθικής ή εναντίωσης πάνε περίπατο! Οχι ότι ο οποιοσδήποτε αγώνας απαξιώνεται, αλλά… ποιος αμφισβητεί ότι τις πολιτικές που ακολουθούν οι χώρες, τις χαράσσουν οι κυβερνήσεις (που ο λαός εκλέγει) και υπό τις κατά καιρούς συγκυρίες.
Εμείς δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Κρήτη βρίσκεται σε αυτό το γεωστρατηγικό ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της Μεσογείου που αποτελεί μήλον της έριδος για τους δυνατούς τούτου του πλανήτη!
Ευχή και κατάρα τούτη η θέση της! κι η Κρήτη μοιάζει μ’ ένα θεριό που βάλλεται πανταχόθεν να το κατασπαράξουν!
Και μπορεί να μην εμπλεκόμαστε άμεσα σε πολεμικές συρράξεις, να μην αναγκαζόμαστε να αφήσουμε πίσω τα πατρογονικά μας και να ξεσπιτωθούμε πρόσφυγες σε άλλα μέρη της γης, ωστόσο τούτο το ακίνητο αεροπλανοφόρο όπου πατούμε, παίζει ενεργό ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα…
Ανάμεσα στα όποια θηρία εποφθαλμιούν τη σημαντικότητα της θέσης μας, τούτη την εποχή… “αναβαθμιζόμαστε” σε κυρίαρχο ορμητήριο – ησυχαστήριο ίσως και ανάχωμα των “πολεμιστάδων” τούτου του κόσμου…
Στα μάτια μου μια… ακόμη εταίρα που ακούει τις φιλοφρονήσεις, τις συμβουλές του προστάτη της που έχει υποχρεωθεί απ’ ανάγκη κι επιβολή να τον αγαπά και να τον ακολουθεί πιστά σε ό,τι της πει!
Αν θα μπορούσε να πράξει αλλιώς;
Αυτό δεν θα το μάθουμε… ακόμη!

1 Comment

  1. Η επικαιρότητα και η αντικειμενικότητα του παραπάνω άρθρου, το καθιστούν από τα πιο σπουδαία και σημαντικά κείμενα που δημοσιεύτηκαν στα “Χ.Ν.” Τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μας. Με φιλική εκτίμηση Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες