Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Τοξική πρεμιέρα

Πρωτοφανούς έντασης και οξύτητας αντιπαράθεση, που προοιωνίζεται μια εξαιρετικά πολωμένη προεκλογική περίοδο, είχαν την Πέμπτη στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το νομοσχέδιο της ΕΥΠ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή περιγράφουν οι αναλυτές.
Την Πέμπτη είχαμε μια τοξική πρεμιέρα της κούρσας των εκλογών. Στο παρελθόν έχουμε ζήσει και άλλες περιόδους έντασης. Η επικαιρότητα τις τελευταίες ήμερες σημαδεύεται από πράξεις βίας.
Στη Δημοκρατία υπάρχει ένα πείραμα και μια λύση. Και η λύση προφανώς είναι να οδηγηθεί η χώρα σε λίγους μήνες σε συνθήκες ομαλότητας στις εκλογές.
Η διεθνής συγκυρία δεν επιτρέπει τα πειράματα ούτε τα λάθη. Δεν θα φεισθώ λέξεων για να περιγράφω την ανάγκη πολιτικής μετριοπάθειας και κοινωνικής ειρήνης.
Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα για μια ευρωπαϊκή χώρα και οι Έλληνες έχουν πικρές αναμνήσεις.
Με τη Δημοκρατία δεν μπορεί να παίζει κανείς.
Παράλληλα, αυτές τις ημέρες τα μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα παρακολουθούν με σοκ το πραξικόπημα που φέρεται να προετοίμαζαν νοσταλγοί του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Γερμανίας. Το μίσος, η ανοησία και οι ψευδαισθήσεις σε όλο τους το μεγαλείο.
Γι’ αυτό προτείνω σοβαρότητα και ευθύνη από όλους στην Ελλάδα.
Ως εδώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Θα μας ενημερώσετε εσείς, αφού δεν το κάνει ο πρωθυπουργός, αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό Χατζηδάκη; Ή το θεωρείτε δευτερεύον;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα