Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Τοποθέτηση Βολουδάκη στη Βουλή για τις μικροπιστώσεις

Στη Βουλή για τις μικρο-πιστώσεις και την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τοποθετήθηκε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βολουδάκης μεταξύ άλλων πως «οι εταιρείες παροχής μικροπιστώσεων, η ίδρυση και λειτουργία των οποίων θεσμοθετείται με το νομοσχέδιο αυτό, μπορούν να καλύψουν μεγάλο έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας: συγκεκριμένα την αδυναμία πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το νέο θεσμό, θα δημιουργηθεί μια νέα αγορά για πιστώσεις μέχρι 25,000 ευρώ, με όρους που δε θα τις καθιστούν απαγορευτικές για τους μικρομεσαίους» ενώ ανέλυσε σύντομα την άποψη ότι το τραπεζικό σύστημα δε διευκολύνει τις προσπάθειες ανάταξης της οικονομίας. Όπως ανέφερε «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται ουσιαστικά από το δανεισμό. Αυτό την ίδια ώρα που οι τράπεζες ζητούν αμέσως ή εμμέσως τη στήριξη του κράτους! (Όπως π.χ. με την παράταση που ζητούν στο καθεστώς του αναβαλλόμενου φόρου)» ενώ τόνισε ότι «εφ’όσον οι τράπεζες ζητούν στήριξη θα πρέπει και αυτές να στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»
Τέλος ο κ. Βολουδάκης επεσήμανε πως «μεταξύ των δικαιούχων των μικροπιστώσεων, συμπεριλαμβάνονται και αλλοδαποί αιτούντες άσυλο, πριν η αίτησή τους εγκριθεί. Τί θα συμβεί αν κάποιος έχει πάρει την πίστωση και στη συνέχεια απορριφθεί η αίτησή του παροχής ασύλου οπότε θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα; Πέραν του προφανούς παραλογισμού από οικονομικής πλευράς, επεσήμανα ότι εδώ υπάρχει κι ένας κίνδυνος: να χρηματοδοτήσει ξένο κράτος μέσω του μηχανισμού αυτού την παρουσία παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Έχοντας δει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τον κίνδυνο αυτό»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα