Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Τοποθέτηση Τ. Βάμβουκα για το ΣΒΑΚ

Την τοποθέτησή του για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  (ΣΒΑΚ) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, έδωσε στη δημοσιότητα ο τ. δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Αναλυτικά αναφέρει: «Το 2017 ο Δήμος Χανίων ήταν από τους πρώτους δήμους σε όλη την Ελλάδα που αποφάσισαν να αναλάβουν την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς σήμερα στα Χανιά έχουμε ολοκληρωμένο ΣΒΑΚ, αυτός είναι ο λόγος που όλοι εμείς εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, μπορούμε και συζητάμε πλέον την έγκρισή του.

Διαγνώσαμε από νωρίς την αξία του ΣΒΑΚ και το πόσα έχει να προσφέρει στα Χανιά και εργαστήκαμε για να ετοιμάσουμε πολλά από τα οποία σήμερα συζητάμε. Προφανώς και επομένως θα ψηφίσουμε θετικά. Είναι ένα σχέδιο που θα βοηθήσει την πόλη, ένα σχέδιο για το οποίο δουλέψαμε ως δημοτική αρχή και οι πρώτες συναντήσεις με τους μελετητές ξεκίνησαν επί των ημερών μας.

Κι εδώ θα μου επιτρέψετε μια ξεχωριστή μνεία και αναφορά στον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ξανθουδάκη γιατί από υπερβολική σεμνότητα δεν μιλά ποτέ για όσα έχει κάνει, ούτε έχει το συνήθειο των πανηγυρικών αναρτήσεων.

Θα υπερψηφίσουμε, λοιπόν, το ΣΒΑΚ παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημεία στο τελικό σχέδιο με τα οποία διαφωνούμε, σημεία από παρεμβάσεις της νυν δημοτικής αρχής. Δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε η επιστημονική μελέτης στρατηγικής για την αστική κινητικότητα που είχε παραδοθεί επί της δημοτικής μας αρχής. Η μελέτη αυτή εξήγησε με σαφήνεια και στοιχειοθέτησε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη προτεραιότητα στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν ώστε να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να αποθαρρυνθεί η μελλοντική αύξηση της χρήσης των ΙΧ στην πόλη δίνοντας εναλλακτικές λύσεις και η ανάγκη για ολοένα περισσότερα νέα έργα στην πόλη.

Επίσης διαφωνούμε εκτός των άλλων, με ορισμένες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις αλλά και προτάσεις για τις επιλογές χωροθέτησης κάποιων περιφερειακών πάρκινγκ.

Όσο για τις εξαγγελίες του κ.δημάρχου για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, υπηρετούν τους προεκλογικούς του στόχους, αλλά δεν είναι το όραμα των πολιτών η μετατροπή του σε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ, ποιος ξέρει για πόσα χρόνια».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα