Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Τοποθέτηση οδηγού στο Κέντρο Υγείας Κισσάµου

Κύριε διευθυντά,
θέλω µέσω της έγκριτης εφηµερίδας σας να σµίξω κι εγώ τη φωνή µου µε τις άλλες φωνές των απελπισµένων κατοίκων της επαρχίας Κισσάµου για την πλήρη εγκατάλειψή τους από το κράτος σε ζωτικής σηµασίας τοµείς που αφορούν τη συνέχιση της ζωής τους µε αξιοπρέπεια.
Στο ποτήρι το γιοµάτο φαρµάκι που κάθε µέρα πίνουν προστέθηκε ακόµα κι άλλη µια πικρή σταγόνα που καλούνται να την πιούν κι αυτή όλοι οι κάτοικοι της δυτικής Κρήτης µε ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Άκουσον, άκουσον! Εν έτει 2024, στο Υγειονοµικό Κέντρο της Κισσάµου, την αρχόντισσα της ∆υτικής Κρήτης όπως την ονοµάζω εγώ, πρωτεύουσα της εν λόγω επαρχίας, ενώ υπάρχει ασθενοφόρο δεν υπάρχει οδηγός, ώστε να το χρησιµοποιήσουν σε περίπτωση ανάγκης. Έλεος πια! ∆εν αποτελούν εξαίρεση από τους άλλους Έλληνες οι κάτοικοι της εν λόγω επαρχίας. ∆εν είναι άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού. Αντίθετα, πρόσφεραν τα µέγιστα στις πιο δύσκολες στιγµές της πατρίδας µας κι ακόµα προσφέρουν. Προσφέρουν στην τοπική οικονοµία και γενικότερα στην οικονοµία της χώρας κι όχι µόνο. Γιατί αυτή η απαξίωση;
Τώρα, από ποιες ελλείψεις να αρχίσει κανείς να γράφει και που να τελειώσει. Πολλές φορές, µέσω των Μ.Μ.Ε. τις έχουµε αναφέρει αλλά το αποτέλεσµα είναι σχεδόν µηδενικό. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι τελείως ακατάλληλο για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων, ειδικότερα αυτή την εποχή που ο τουρισµός είναι στη δόξα του, για να απολαύσουν τις σπάνιες οµορφιές οι τουρίστες, που γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο διανύουν χιλιάδες χιλιόµετρα, ενώ για πολλούς αποτελεί όνειρο ζωής. Ο κίνδυνος παραµονεύει σε όποια διαδροµή κι αν θελήσουν να ακολουθήσουν, είτε προς το Λαφονήσι είτε προς τα Φαλάσαρνα, και σε άλλες πεντάµορφες παραλίες της επαρχίας Κισσάµου.
Την απογυµνώσατε κύριοι από πολλές δηµόσιες υπηρεσίες την εν λόγω επαρχία, ΟΤΕ, ∆ΕΗ και άλλες υπηρεσίες… τώρα τι επιδιώκετε; Να την αφήσετε και χωρίς υγειονοµικό κέντρο; Τι θέλετε να πετύχετε; Μήπως, για τον όποιο µικρό ή µεγάλο τραυµατισµό οποιουδήποτε ανθρώπου, θέλετε να τους αναγκάσετε να επισκέπτονται για τις πρώτες βοήθειες τους ιδιώτες γιατρούς και η µεταφορά τους από το χωράφι που εργάζονταν και τραυµατίστηκαν να γίνεται µε αγροτικά και τρακτέρ; Έλεος πια!
Τέλος, επειδή δραστηριοποιούµαι στην εν λόγω περιοχή, οι ελλείψεις υπηρεσιών ζωτικής σηµασίας όσον αφορά το οµαλό διάβα της ζωής τους είναι πάρα πολλές και διαχρονικές. Θέλετε να τους αναγκάσετε τους ανθρώπους, όσοι βέβαια απόµειναν να φυλάνε Θερµοπύλες, να εγκαταλείψουν τα χωριά τους; Αυτό επιδιώκετε να πετύχετε; Θέλετε για πολλοστή φορά να τους κουβαλήσετε όλους στις µεγάλες πολιτείες και να τους κλείσετε στα σπιρτόκουτα των πολυκατοικιών; Αυτό γινότανε στις παλιές µαύρες εποχές και τα αποτελέσµατα τα γνωρίζουµε όλοι πολύ καλά.
Ευελπιστώ η παρούσα να βρει την δέουσα ανταπόκριση.

Υστερόγραφο: Εύχοµαι µέχρι αυτή τη στιγµή που γράφω την παρούσα να έχει λυθεί το ζήτηµα όσον αφορά τον οδηγό του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κισάµου και να θεωρήσουµε αυτό το θέµα λήξαν.

∆ηµήτρης Κ. Τυραϊδής συγγραφέας – ποιητής
µέλος της Παγκοσµίου Ενώσεως
ΕλλήνωνΛογοτεχνών,
µέλος των Πνευµατικών ∆ηµιουργών νοµού Χανίων
και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα