Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Τοπία άνθινα, φυσικά και ανθρώπινα” με οδηγό το συναίσθημα

«Οδηγός μου στην καλλιτεχνική μου πορεία ήταν το συναίσθημα και η αγάπη για τους ανθρώπους μου. Πάντα ζωγράφιζα ό,τι μού λέει η ψυχή μου». Με αυτά τα λόγια η εικαστικός Γεωργία Ζακυνθινάκη μίλησε για τη δημιουργική της πορεία, στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης με τίτλο: “Τοπία άνθινα, φυσικά και ανθρώπινα”, που εγκαινιάστηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Η Χανιώτισσα εικαστικός δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή της για την έκθεση αλλά και την θερμή ανταπόκριση του κόσμου: «Χαίρομαι που επιτέλους τα κατάφερα να κάνω μια αναδρομική έκθεση. Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν χρόνια. Πρέπει να παρουσιάζεται η δουλειά γιατί συχνά μένει καταχωνιασμένη σε κάποιο υπόγειο. Χαίρομαι, επίσης, πολύ που με δέχθηκε το ΚΑΜ και βρήκα ανταπόκριση από τον κόσμο, ενώ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την τεχνοκριτικό Αλεξάνδρα Κουρουτάκη», δήλωσε η κα Ζακυνθινάκη μιλώντας στα “Χ.ν.”.

Η ιστορικός τέχνης και μέλος ΕΔΙΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, η οποία επιμελείται την έκθεση, μίλησε στο κοινό για το έργο της Χανιώτισσας εικαστικού: «Πρόκειται για μια έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα που σημαίνει ότι παρουσιάζονται έργα αντιπροσωπευτικά από σημαντικές περιόδους της δημιουργικής πορείας της Γεωργίας Ζακυνθινάκη. Ξεκινάμε από έργα της σπουδαστικής της περιόδου που κινούνται στον χώρο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και της άμορφης τέχνης -μάλιστα δύο από αυτά τα έργα ήρθαν από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, καθώς ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της- και φτάνουμε στα έργα της πιο πρόσφατης δουλειάς όπου παρουσιάζει νεκρή φύση με άνθη», σημείωσε η κα Κουρουτάκη και συμπλήρωσε: «Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης εξπρεσιονιστικά πορτρέτα και προσωπογραφίες αλλά και άλλα πορτρέτα που αποδίδονται με πιο ρεαλιστικό τρόπο, καθώς και έργα που η ανθρώπινη – γυναικεία μορφή συμπλέκεται με τα άνθη. Πρωταγωνιστές στα έργα της Ζακυνθινάκη και πηγή έμπνευσής της είναι η γυναίκα, η γη και τα άνθη».

Συνεχίζοντας η κα Κουρουτάκη κάλεσε το φιλότεχνο κοινό να έρθει στην έκθεση «όχι μόνο γιατί θα έχει την ευκαιρία να δει έργα που παρουσιάζουν διαφορετικές υφολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές, αλλά και για να δει έργα μέσα από τα οποία η εικαστικός εκφράζει την ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία της για το φαινόμενο της ζωής και τον άνθρωπο».
Να σημειώσουμε ότι η έκθεση που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο στο Μεγάλο Αρσενάλι θα διαρκέσει έως και 17 Ιανουαρίου και θα είναι ανοιχτή 11:00 το πρωί με 19:00 το απόγευμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα