Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Τον σχεδιασμό της για πτήσεις στα Χανιά παρουσίασε η Jet2 (φωτ.)

Τον σχεδιασμό της jet2 για πτήσεις με προορισμό τα Χανιά το 2023 παρουσίασε ο CEO της εταιρείας Steve Heapy σε εκδήλωση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο ενετικό λιμάνι.
Την εκδήλωση οργάνωσε η Jet2holidays και η AVRA Tours , αντιπρόσωπος της σε Χανιά, Ηράκλειο, Αθήνα και Σαντορίνη, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Η jet2 δραστηριοποιείται από το 2019 στη γραμμή των Χανίων και μετά από το “διάλειμμα” των μέτρων λόγω του covid, φέτος είχε μια δυναμική παρουσία με 6 δρομολόγια τα οποία, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της jet2 και jet2.holidays, Steve Heapy, το 2023 θα γίνουν 9 ενώ θα ξεκινήσει και το νέο δρομολόγιο από το Μπρίστολ.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο CEO της jet2, ανέφερε ότι από το 2019 που ξεκίνησε η εταιρεία να δραστηριοποιείται στα Χανιά έχουν αυξηθεί οι πτήσεις κατά 50%, «αυξάνουμε τους προορισμούς μας κι είμαστε πολύ αισιόδοξοι κι ενθουσιασμένοι για το μέλλον. Θα έχουμε σίγουρα περισσότερες πτήσεις και στα Χανιά», τόνισε.
Στο τέλος της εκδήλωσης η Ενωση Ξενοδόχων βράβευσε τον κ. Heapy και τη jet2.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι «ο σημαντικότερος παράγοντας εξερχόμενου τουρισμού από την Αγγλία. Εχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα σε επίπεδο επιβατών και δυνητικών τουριστών σε όλη τη Μεσόγειο, 115 ιδιόκτητα αεροσκάφη και φέτος θα μεταφέρει 4,8 εκατομμύρια τουρίστες. Επομένως μία τέτοια συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων μπορεί να αποφέρει πολλαπλά επωφελή αποτελέσματα για όλη την κοινωνία και για όλο τον τόπο».

Για την επέκταση της σεζόν, ο κ. Γιαννούλης σημείωσε ότι «δεν γίνεται μαγικά. Θέλει πάρα πολύ αγώνα. Πρέπει να προσφέρουμε ένα προιόν και πρέπει να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του εν δυνάμει ταξιδιώτη, για ποιο λόγο να έρθει στην Κρήτη. Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, τον Απρίλιο, ένα μέρος του Μαίου, τον Οκτώβριο και σιγά – σιγά μπορούμε να πάμε σε κάποιες εβδομάδες του Νοεμβρίου. Ετσι θα γίνει η επέκταση, δεν πρόκειται να γίνει μαγικά και να περιμένουμε ότι μέσα σε δύο χρόνια θα πλημμυρίσουμε από τουρίστες κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο κ. Heapy, χρειάζεται να φτιάξουμε τις υποδομές ώστε να μπορούμε να υποδεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους και, φυσικά, και τα ξενοδοχεία αλλά και η κοινότητα εκτός των ξενοδοχείων, ό,τι προσφέρει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο να προσφέρει και κατά τη διάρκεια του Απριλίου και τον Οκτώβριο».
Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, υπογράμμισε ότι «θα ανοίξει του χρόνου το Briston και το αεροδρόμιο θα το υποστηρίξει και ήδη είμαστε σε συζητήσεις με την jet2 για περαιτέρω ανάπτυξη των δρομολογίων το 2024».

Ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στα “Χανιώτικα νέα” της Πέμπτης.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα