Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Το ζοφερό μέλλον μας

Χρεοκοπημένες τράπεζες, επισιτιστική κρίση, δυσχέρειες από πληθωρισμό, συγκρούσεις, όπως ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, υποχρεωτικό εμβόλιο συνθέτουν την εικόνα για το ζοφερό μέλλον μας. «Αυτή τη φορά, ο ιός έχει μολύνει το ίδιο το χρήμα», λένε οι αναλυτές. Οι ρυθμιστές της ζωής μας είναι ανίκανοι να πράξουν τα αυτονόητα και είναι καιρός να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, αν οι ταγοί που έχουμε επιλέξει είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Γιατί δεν πάει άλλο να είμαστε παρατηρητές μιας κοινωνίας, όπου για να παράγεις πρέπει να πάρεις άδεια από εκείνους που δεν παράγουν τίποτα.

Διαβάζει κανείς και διαπιστώνει την αλήθεια πολλών κοινών παραδοχών, όπως:
Η παρατήρηση ότι το χρήμα ρέει σε εκείνους που δεν ασχολούνται με αγαθά, αλλά με χάρες.
Όταν συνειδητοποιείς ότι πολλοί γίνονται πλούσιοι μέσω δωροδοκίας και μέσω επιρροής, και όχι μέσω του έργου τους, ότι οι νόμοι δεν σε προστατεύουν από τους ισχυρούς, αλλά, αντίθετα, ότι οι νόμοι χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν τους ισχυρούς από εσάς.
Όταν ανακαλύπτεις ότι η διαφθορά ανταμείβεται και ότι η τιμιότητα είναι πράξη αυτοθυσίας, τότε μπορείς να ισχυριστείς, χωρίς κανένα φόβο μήπως κάνεις λάθος, ότι η κοινωνία σου είναι καταδικασμένη1».
Ενώ η ιστορία της ρωσικής επέμβασης, φαίνεται ότι άρχισε πριν από πολλά χρόνια, και σε κάθε περίπτωση υπήρχε μια δηλωμένη ισορροπία, μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, έφτασε η εισβολή για τους λόγους που λέγονται που όλα ανατράπηκαν σε όφελος των πέραν του Ατλαντικού φίλων μας, ενώ οι εκατοντάδες εκατομμύρια κάτοικοι στην ΕΕ αρχίζουν και αισθάνονται το βάρος των αποφάσεων των πολιτικών τους!
Άσκεφτα και χωρίς μελέτη, πάρθηκαν αποφάσεις που μπλοκάρουν και τη ζωή και την ανάπτυξη των πολιτών της ΕΕ. Αλλά και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα με πολλές δεκάδες χωρών κυρίως υστέρησης της ανάπτυξης. Πολλές φορές στα σημειώματά μας, έχουμε αναλύσει παραδοχές για το επισιτιστικό πρόβλημα που δεν αντέχουν σε κριτική.

Προστίθεται σήμερα και ένα σοβαρό και επικίνδυνο νέο στρεσάρισμα των πολιτών της ΕΕ: Πρόκειται για το ενδεχόμενο πλήρους ανατροπής της σημερινής τάξης και αντικατάστασής της από μεγαλο-συμφέροντα που βλέπουν να διογκώνονται οι τσέπες τους, από μια άνευ προηγουμένου έκδοση νέων τραπεζογραμματίων της αμερικάνικης FED. Πολλοί μιλούν πλέον για τετράκις δις μετά τα τρις των εκδοθέντων τραπεζογραμματίων! Και βέβαια, πολλοί μιλούν πλέον για την οικονομική αποτυχία στην Αμερική, αλλά και τη συγκάλυψη που άρχισε με άκομψο τρόπο από το Bloomberg που ρίχνει στον Ντόναλντ Τραμπ την «απορρύθμιση της εποχής Τραμπ». Υποστηρίζει λοιπόν ότι αυτός είναι υπεύθυνος επειδή υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους που επέτρεπε στις μεσαίες τράπεζες να «παρακάμψουν μερικούς από τους αυστηρότερους κανονισμούς μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση». Και το ερώτημα είναι ότι τόσο η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ; όσο και οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών; δε μας λέει κανείς που ήταν, ή τι θέση παίρνουν…

Σύμφωνα λοιπόν, με αμερικάνους αναλυτές, η Silicon Valley Bank απέτυχε επειδή το 1999 το καθεστώς Κλίντον υπέγραψε την κατάργηση νόμου και την ψήφιση άλλου στις προβληματικές τράπεζες να κατάσχουν τις καταθέσεις των καταθετών προκειμένου να έχουν διάσωση με ίδια μέσα αντί για διάσωση από το κράτος. Ανόητη νομοθεσία που αναγκάζει τους καταθέτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους σε οποιαδήποτε ένδειξη τραπεζικού προβλήματος.
Καταστροφική συγκομιδή: Η τράπεζα της Σίλικον Βάλεϊ και το λόμπι της τράπεζας κατά της ρύθμισης
Ο εντελώς απερίσκεπτος νόμος που λέγεται νόμος Dodd-Frank, δημιούργησε τον μηχανισμό για τις σύγχρονες μαζικές αποσύρσεις καταθέσεων. Εάν ένας καταθέτης έχει περισσότερα χρήματα σε κατάθεση από το ασφαλισμένο ποσό των 250.000 $, ο νόμος Dodd-Frank επιτρέπει στην τράπεζα να διασωθεί με κατάσχεση τις καταθέσεις του. Πολλές εταιρείες και εταιρείες έχουν καταθέσεις μισθοδοσίας άνω των 250,000 $. Εάν κατασχεθούν καταθέσεις, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους ή τους λογαριασμούς τους. Έτσι, ο νόμος αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την έναρξη μαζικών αποσύρσεων καταθέσεων και την κατάρρευση των επιχειρήσεων και της απασχόλησης και των φορολογικών εσόδων των πόλεων και του κράτους.
Είναι εξαιρετικά πιθανόν να δούμε περαιτέρω ενέργειες που θα θερίσουν ολόκληρες περιουσίες. Οι βαθύπλουτοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα του μεγάλου μεγέθους των κατοίκων του πλανήτη. Ούτε τα λιπάσματα τους ενδιαφέρουν, ούτε η επισιτιστική ανασφάλεια στοιχειώνει τον ύπνο τους! Εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δεν υπάρχει ελπίδα να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση.

Με μια διαφορά με εμάς τους Ευρωπαίους: Η κατάρρευση θα οδηγήσει αυτόματα και σε μεγέθυνση ενός προβλήματος που λογικά δεν παρατηρείται στις ΗΠΑ: Επί του παρόντος στον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ, φαίνεται ότι υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλά και πολύ λίγα τρόφιμα. Λόγω των λωρίδων αλληλεγγύης, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των τελωνειακών δασμών, εισάγουμε τρόφιμα από την εμπόλεμη Ουκρανία μέσω της πρωτοβουλίας της ΕΕ, προκαλώντας έτσι, όλεθρο στις γειτονικές χώρες. Πολλοί έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα φθηνά σιτηρά, όσο και για το χάος που έχει προκληθεί από τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών (αύξηση κατά 80 % σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι)ι2.
Ας φροντίσουν οι πολιτικοί μας την ύστατη στιγμή να εξετάσουν όλα τα στραβά ενδεχόμενα. Πριν να είναι ολέθρια και για τους ίδιους οι εβδομάδες των Παθών του Κυρίου δεν είναι δύσκολο να μετατραπούν σε δικό μας πρόβλημα.

1 https://www.globalresearch.ca/you-what-army-bankrupt-banks-ayn-rand-our-grim-future/5811771
2 https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/agrifood-brief-schrodingers-food-security/?utm_source=piano&utm_medium=email&utm_campaign=30015&pnespid=q_hrEDRGaP0X0_aR_iTpEpGI4EKrScEsIPq6mOkyqRFmFSHi_Qzzmhy9WCeLGnosyxDydWxOTg


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα