Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Το τυράκι

Το τυράκι μπορεί να είναι πολλών ειδών: αλμυρό, πικάντικο, ημίσκληρο, μαλακό, λευκό, κίτρινο, ακόμα και μπλε. Στα πιο εκλεκτά δε μενού, μπορεί να διαθέτει ακόμα πιο φίνα επίγευση, για παράδειγμα, πολιτική, οικονομική, θρησκευτική, γιατί όχι υγειονομική.
Εχει παραχθεί έπειτα από πολύμηνη, αν όχι πολύχρονη έρευνα και κάτω από τις πιο αυστηρές και ελεγχόμενες προδιαγραφές. Παρ’ όλα αυτά και ευτυχώς βεβαίως, το τυράκι προσφέρεται πάντοτε απλόχερα, ενώ βολικά τοποθετείται απαρέγκλιτα σε οφθαλμοφανή και ευκολοπροσβάσιμα μέρη.
Ο πεινασμένος ποντικός θα το αρπάξει λοιπόν με κέφι και λαχτάρα και θα αναζητήσει άμεσα μια άνετη γωνιά για ν’ απολαύσει με ασφάλεια το πολύτιμό του έδεσμα. Ταυτόχρονα θα συζητήσει το υψηλό ζήτημα διεξοδικά με τους ομοίους του και από κοινού ως ειδικοί γευσιγνώστες, θα αποφανθούν για τα συναφή θέματα, τα ποσοτικά και πρωτίστως ποιοτικά.
Οταν βέβαια το νόστιμον γεύμα θα έχει αποπερατωθεί, τότε το ανυποψίαστο τρωκτικό θα συνειδητοποιήσει φυσικά ότι βρίσκεται εντός δεσμών. Κοινώς, ότι έχει πιαστεί στη φάκα!
Αλλά δεν πειράζει. Το τυράκι το άξιζε. Ηταν πεντανόστιμο! Εξάλλου ο φύλακας του μικρού δεσμώτη είναι καλοκάγαθος και προνοητικός. Αναμφίβολα θα επιδείξει τρυφεράν μέριμνα γι’ αυτόν και θα τον βοηθήσει να ξεχάσει τη σκλαβιά του.
Και καθότι ταυτόχρονα και καταξιωμένος παραγωγός, ο δεσμοφύλαξ θα φροντίσει έτσι ώστε να εξασφαλίσει δια βίου στα αγαπημένα του τρωκτικά μια σταθερή προμήθεια από κάθε είδους πικάντικα και λαχταριστά τυράκια..!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες