Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Το τραίνο της οργής

Κακή στιγμή, σύμπτωση, τυχαία; Ωστόσο ήσουν εκεί το μοιραίο εκείνο βράδυ, τότε που έγιναν όλα καπνός, φωτιά, στάχτη… Μια στιγμή ήταν αρκετή για να διαλύσει όνειρα, ελπίδες, σχέδια, προσδοκίες, χαμόγελα, αγάπες, έρωτες… Καρδιές που χτυπούσαν δυνατά και χόρευαν στο ρυθμό της νιότης… καρδιές που σκιρτούσαν στα πρώτα σημάδια της άνοιξης, καρδιές που δίψαγαν για ζωή, μια ζωή απαλλαγμένη από φοβίες, κακίες και αγκυλώματα του παρελθόντος. Το μέλλον! Ποιο μέλλον, τι μέλλον; Αυτό που ονειρεύτηκες!

Ταξίδια, χαρές και γέλια, ευτυχία… Ούτε ένα λεπτό δεν σκέφτηκες τον θάνατο και τέτοιο θάνατο! Εκείνον που σε περίμενε στην στροφή της σιδηροδρομικής γραμμής! Εκεί έστησε το καρτέρι του! Ψυχρός εκτελεστής, βίαιος, αιμοβόρος, αιμοσταγής, αδίστακτος…..! Τόσος πόνος γύρω μας, τόση αποκοτιά, τόση στενοχώρια που δεν την χωράει η Ελλάδα, δεν την χωράει ο νους, τόση αγανάκτηση από όλους εμάς, γιατί είμαστε ένας απ’ όλους αυτούς τους αδικοχαμένους συμπατριώτες μας, γιατί όλοι μας θα μπορούσε να είμαστε στην θέση τους! Η ανείπωτη αυτή τραγωδία έγινε ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στους δρόμους για να πνίξει όλους αυτούς που χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν, μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, μας υπόσχονται πως όλα λειτουργούν καλώς και πως τα τρένα είναι τα πιο ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς! Σε μια χώρα που κυριαρχεί το ρουσφέτι, «οι δικοί μας», οι κολλητοί μας, όπου τις βρωμοδουλειές τις κάνουν οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι!

Στην περίεργη αυτή συγκυρία μιας ανιαρής προεκλογικής περιόδου, στον δρόμο των βουλευτικών εκλογών και λίγο αργότερα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αφήσουν τον ξύλινο πολιτικό λόγο, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τις τυμπανοκρουσίες και τις υποσχέσεις και να μιλήσουν στον κόσμο με ειλικρίνεια, με ορθότητα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη ότι θα σκύψουν πραγματικά στα προβλήματα των νέων ανθρώπων, των εργαζόμενων των συνταξιούχων! Να πουν σε κάθε τόνο ότι, τουλάχιστον, θα ξεκινήσουν να εκσυγχρονίζουν τους σιδηρόδρομους και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς και να τα καταστήσουν σύγχρονα και ασφαλή. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα, να χάνονται αθώες ζωές, τον 21ο αιώνα, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης με τόσο πυκνό δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών δεν «ανοίγει …ρουθούνι!

Για να γίνουν όλα αυτά και άλλα πολλά και με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, μοναδικό στα χρονικά έγκλημα, με 57 νεκρούς, ούτε ένας, ούτε δύο, θα πρέπει οι πολιτικοί, αυτοί που παίρνουν την τύχη της χώρας μας στα χέρια τους να τολμήσουν ριζοσπαστικές πολιτικές, τολμηρές τομές, ιδιαίτερα στην Δημόσια Διοίκηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1. Οι πεντακόσιες και πλέον χιλιάδες την νέων που έχουν φύγει από τη χώρα μας, με ισχυρά κίνητρα, να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές, κοινωνικό κράτος και να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Οι πολιτικές των επιδομάτων και των κουπονιών δεν έχουν αντίκρισμα μιας ποιοτικής και προσοδοφόρας ζωής!
2. Να πατάξουν, άμεσα και με κάθε τρόπο την ακρίβεια, η οποία μαστίζει τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα το περίφημο «καλάθι του νοικοκυριού», να εξανεμίζεται, αφού δεν μπορεί να αντικρούσει τον «μαινόμενο ταύρο» του πληθωρισμού.
3. Να δημιουργήσουν σωστές υποδομές στα πρότυπα ανεπτυγμένων πόλεων της Ευρώπης, για να μπορούν να ανασάνουν οι πόλεις μας από τα χιλιάδες αυτοκίνητα, που τις κατακλύζουν.
4. Να ελεγχθούν επισταμένως, τώρα, όλα τα υφιστάμενα σχολικά συγκροτήματα για την στατική τους επάρκεια και την λειτουργικότητά τους. Είναι απαράδεκτο, αίθουσες διδασκαλίας να λειτουργούν από τον προηγούμενο… αιώνα ή πολλοί μαθητές να στεγάζονται σε προκάτ σπιτάκια των 2χ3 μ.!
5. Να δοθούν κίνητρα στους Έλληνες εργαζόμενους, ιδιαίτερα στις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να εργαστούν κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και όχι να εισάγονται εργαζόμενοι από άλλες χώρες., για να καλυφθούν έτσι οι ανάγκες
Θα πρέπει να γίνει μια γενναία επανεκκίνηση κι ένας νέος, εθνικός, σχεδιασμός σε όλους τους τομείς λειτουργίας του ελληνικού κράτους, τώρα, διαφορετικά αν κουκουλώσουμε την πραγματικότητα, ή την κλείσουμε στα συρτάρια της λήθης, η οργή του λαού θα γίνει πυρηνική βόμβα η οποία θα τινάξει τα πάντα στον αέρα, δεν θα αφήσει τις ανεξέλεγκτες ράγες να καθορίζουν τις ζωές μας!!!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα