Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Το ταξίδι του Μικρού Πρίγκηπα στον Αλικιανό

– Αχ, είπε η αλεπού… Θα κλάψω.
– Εσύ φταις, είπε ο μικρός πρίγκιπας, εγώ δεν ήθελα το κακό σου, εσύ όμως ήθελες να σε εξημερώσω…
– Και βέβαια, είπε η αλεπού.
– Όμως θα κλαις, είπε ο μικρός πρίγκιπας.
– Και βέβαια, είπε η αλεπού.
– Επομένως δεν κέρδισες τίποτα…
– Κέρδισα, είπε η αλεπού, κέρδισα το χρώμα του σταριού.
Αυτός ο απίστευτος διάλογος ανάμεσα στον Μικρό Πρίγκιπα και την αλεπού, τον οποίο συναντήσαμε πέρυσι στα βιβλία της β΄ γυμνασίου, ήταν και η αφορμή για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας παρέα με τον Μικρό Πρίγκιπα.
Το μικρό αυτό χρυσαφένιο αγόρι έρχεται από έναν άγνωστο πλανήτη μεγάλο όσο ένα σπίτι, ταξιδεύει, επισκέπτεται καινούριους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει. Είναι όμορφος κι ευαίσθητος, αμείλικτος και διάφανος, περίεργος κι απρόβλεπτος, όπως μονάχα τα παιδιά μπορούν να είναι. Ερωτευμένος μ’ ένα τριαντάφυλλο,  παρηγορεί τη μοναξιά του με ηλιοβασιλέματα, έχει όλα κι όλα τρία μικροσκοπικά ηφαίστεια και λαχταράει ν’ αποκτήσει ένα αρνάκι, έστω κι αν αυτό είναι σε ζωγραφιά και δε φαίνεται, γιατί είναι κλεισμένο σ’ ένα κασόνι.
Κάποια στιγμή, ο Μικρός Πρίγκιπας φτάνει και στα δικά μας μέρη!  Παρέα με τους μαθητές από το Γυμνάσιο Αλικιανού τριγυρνά και εξερευνά τα χωριά τους, γνωρίζει τον τόπο τους και την ιστορία του. Βιώνει ακόμα και τα δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων ημερών: την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη, τον πόνο και τις δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής. Είναι όμως πάντα εκεί, έτοιμος να τους δείξει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία, που δεν είναι άλλη από αυτήν της καρδιάς!… Γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας με τα σοφά του λόγια:
“Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν. Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτήν την αλήθεια, εσύ όμως δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Θα είσαι υπεύθυνος για πάντα για ό,τι έχεις εξημερώσει”…
Σε όλο αυτό το ταξίδι μας συνταξιδιώτης ήταν η εικονογράφος Λίλα Καλογερή, η οποία μας ταξίδεψε με τις εικόνες της σε έναν κόσμο ακόμα πιο όμορφο, αγνό και αληθινό. Την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για το πανέμορφο εξώφυλλο που φιλοτέχνησε και το οποίο θα ντύσει το βιβλίο με τις δημιουργίες των παιδιών.

Τα τμήματα Β1 και Β3 του Γυμνασίου Αλικιανού και η καθηγήτριά τους
Ελπίδα Χελιουδάκη.

Γυμνάσιο Αλικιανού,
σχ. έτος 2018-19

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες