Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Το στρατόπεδο του Μαρκοπούλου

Κύριε διευθυντά,
διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας την ενδιαφέρουσα επιστολή του Μιχάλη Πατσουράκη “Ενας μελλοντικός δημοτικός κήπος (στρατόπεδο Μαρκοπούλου)” και συμφωνώ με τη συγκρότηση πολυμελούς ακομμάτιστης επιτροπής προάσπισης του οράματος και της βούλησης των Χανιωτών.
Τώρα που με τις επίπονες, ακούραστες και αποτελεσματικές προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής το αίτημα της οριστικής παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ύστερα από 68 ολόκληρα χρόνια στο Δήμο μας ικανοποιήθηκε, επιβάλλεται να τηρηθούν σχολαστικά οι βασικές αρχές ενός δημοτικού κήπου για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της έκτασης του στρατοπέδου που φτάνει στα 54 στρέμματα.
Ο κήπος αποτελεί κομμάτι του αστικού τοπίου της πόλης και πρέπει να απορροφά τον επισκέπτη από την ένταση της πόλης να δρα σ’ αυτόν ψυχικά, ηρεμιστικά και να τον αναζωογονεί. Με απλά λόγια να αποτελέσει χώρο ικανό να προσδίδει στον χρήστη τη δυνατότητα παθητικής και ενεργητικής αναψυχής.
Ο σχεδιασμός ανάπλασης της έκτασης δεν πρέπει να παραμερίσει τον στόχο της ανάδειξης της ιστορίας του τόπου, αλλά αντίθετα να περιλαμβάνει λειτουργικές ενότητες με την περιήγηση των οποίων ο επισκέπτης θα μαθαίνει, θα εκπαιδεύεται και θα ευαισθητοποιείται περιβαλλοντικά.
Να αναπλαστεί δηλαδή η έκταση σε ένα αισθητικά αναβαθμισμένο δημοτικό κήπο με δραστηριότητες που να ικανοποιούν τις σημερινές ανάγκες του επισκέπτη κάθε ηλικίας. Πιστεύω πως η προτεινόμενη από το Μιχάλη Πατσουράκη επιτροπή στελεχωμένη από κατάλληλα πρόσωπα θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
δρ Βαγγέλης Α. Μπούρμπος
γεωπόνος ερευνητής – οικοτοξικολόγος

1 Comment

  1. Εκτιμώ τις απόψεις του Βαγγέλη Μπούρμπου.
    Έχουν πάντα το ειδικό βάρος τους και δίνουν κουράγιο και δύναμη σε όσους προσπαθούν!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες