Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Το “στοίχημα”

Τρόπους επιστροφής στην κανονικότητα εν μέσω της πανδημίας που δεν λέει να κοπάσει, εξετάζει η κυβέρνηση, με τις πρώτες ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα, διά στόματος του κ. Χαρδαλιά.
Και αυτό, την ίδια ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, θυμίζοντάς μας την ανάγκη για υπομονή και προσοχή.
Την ίδια ώρα που το μεγάλο ζητούμενο παραμένει το άνοιγμα του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού, πριν οι εν λόγω επιχειρήσεις και οι άνθρωποί τους υποστούν μεγαλύτερη ζημιά.
Η δημόσια υγεία, προέχει, σαφώς, όλων. Όμως και η επιβίωση ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων δεν μπορεί να… περνάει στα ψιλά. Όπως και η κόπωση και απογοήτευση της κοινωνίας από τα απανωτά “άνοιξε – κλείσε” και τις καραντίνες.
Στην αρχή της πανδημίας που είχαμε απέναντί μας τον άγνωστο εχθρό, κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα σωρό αλλαγές που έφερε στη ζωή μας τούτη η πρωτόγνωρη κατάσταση.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά και με τις αλλαγές που… ήρθαν να παραμένουν, η επόμενη ημέρα -στην καθημερινή της βάση- και η διαχείρισή της κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Χρειάζεται να το “παλέψουμε” όλοι. Το “στοίχημα” είναι, να βγούμε ζωντανοί από τούτη την υγειονομική κρίση. Ας το κερδίσουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες