Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Το πράσινο έχει ανάγκη από πράξεις

Η έλλειψη πρασίνου στις πόλεις “σκοτώνει”, όπως καταδεικνύει διεθνής έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (ISGlobal) της Βαρκελώνης. Υπολογίζεται ότι 43.000 πρόωροι θάνατοι σχετίζονται με την αδυναμία πολιτών για πρόσβαση σε κοντινό πράσινο.

Η δε ελληνική πρωτεύουσα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των πιο προβληματικών πόλεων, ενώ τα Χανιά φέρεται να κατέχουν μια ικανοποιητική θέση συγκριτικά με την Αθήνα.
Βεβαίως η σύγκριση με την τσιμεντούπολη των Αθηνών δεν προσφέρεται για κανέναν εφησυχασμό. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι σημαντικά τοπικά ανοιχτά μέτωπα πρασίνου, όπως το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και η ενοποίηση του Δημοτικού Κήπου με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, έχουν “βαλτώσει”, αρκεί για να τραφεί η αγωνία και ο προβληματισμός γύρω από το πόσο (μη) πράσινο θα είναι το μέλλον αυτής της πόλης.
Κι αυτός ο προβληματισμός δεν πρόκειται να καταλαγιάσει αν η κοινωνία δεν δει από τις Αρχές πράξεις και χειροπιαστά αποτελέσματα στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας πιο πράσινης και φιλικής για τους κατοίκους πόλης.

1 Comment

  1. Κύριε Μαριδάκη,η το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου δεν πρέπει να γίνει ένα δεύτερο “ειρήνης και φιλίας”γεμάτο τσιμέντα ,κακογουστιά και σπατάλη χρημάτων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα