Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το πιο “φτωχό” σε βροχές έτος το 2023 για την Κρήτη

Το 2023 ήταν η χρονιά με τις λιγότερες βροχοπτώσεις της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που έρχονται να αποτυπωθούν στις στάθμες, μεταξύ άλλων, των φραγμάτων και ιδίως του Αποσελέμη, από το οποίο αρδεύονται, εν μέρει, το Ηράκλειο, η Χερσόνησος και ο Άγιος Νικόλαος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστα Λαγουβάρδο, οι βροχοπτώσεις του 2023 στην Κρήτη ήταν περιορισμένες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «το 2023 ήταν η χρονιά της τελευταίας δεκαετίας με τις λιγότερες βροχοπτώσεις στον νησί, ενώ το 2019 η χρονιά με τις περισσότερες».

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πίνακας που ακολουθεί (έχουν επιλέγει 13 σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου/Meteo.gr από τις τέσσερεις περιφερειακές ενότητες του νησιού) καταγράφει σε χιλιοστά τα βροχομετρικά δεδομένα.

 

Σε όλες περιοχές οι βροχές του 2023 ήταν πολύ περιορισμένες σχέση με το μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας (2014-2023), με ποσοστά που κυμάνθηκαν από 50 ως 75% του μέσου όρου.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Στα Χανιά σημειώθηκαν για άλλη μια ημέρα οι υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά σύμφωνα με το meteo την Τετάρτη, με περιοχές και από την υπόλοιπη Κρήτη να περιλαμβάνονται στον πίνακα όπως και την Τρίτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα