Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το “πεπαλαιωµένο υλικό”

∆ιαβεβαιώθηκε από επίσηµα κυβερνητικά χείλη ότι δεν θα εστέλετο πολεµικό υλικό και οπλικά συστήµατα στην Ουκρανία, διαψεύδοντας τον Ζελένσκι που αποκάλυψε το αντίθετο, την ίσως µία εν κρυπτώ συµφωνία που είχε προκληθεί προσφάτως σε επίσκεψη παραγόντων υψηλού κινδύνου.
Όµως µάθαµε από δηµοσίευµα των Financial Times ότι θα σταλούν κρυφίως στην Ουκρανία S300 και Patriot «ότι πρόκειται για ποσότητες “πεπαλαιωµένου υλικού”, το οποίο επωλήθη για να σταλεί µέσω Θεσσαλονίκης σιδηροδροµικώς στην Ουκρανία. Επί τούτοις η Hellenic Train, όπως και οι εργαζόµενοι στον Ο.Λ.Θ. αρνήθηκαν να µεταφέρουν τα κοντέινερ µε το “πεπαλαιωµένο υλικό” ως “επικίνδυνο”».
Με µισόλογα και αοριστολογίες επιχειρήθηκε να γίνει διάψευση των πληροφοριών. Όµως η Νέα Αριστερά έφερε το θέµα ενώπιον των κυβερνώντων µε αποτέλεσµα ο υπ. Εθνικής Άµυνας κ. ∆ένδιας να αναγκαστεί να διαψεύσει ότι δεν ήσαν 250 τα κοντέινερς αλλά 65(!!!) που έχουν φύγει µε εντολές το περιεχόµενο τους να καταλήξει στην Ουκρανία. Ο κ. ∆ένδιας κατά δηµοσιογραφικές πληροφορίες ανέφερε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι «η Ελλάδα δεν δίδει κάτι απευθείας στην Ουκρανία ποτέ… πωλεί πεπαλαιωµένο υλικό… στην Τσεχία και στις ΗΠΑ… Χρειαζόµαστε, είπε, χρήµατα, γιατί έχουµε πολύ µεγάλο δηµοσιονοµικό κενό στο εξοπλιστικό των Ε.Α… Πρόκειται για λήξαν υλικό που µόνο η καταστροφή του θα υπερέβαινε σε κόστος τα 100 εκατοµµύρια ευρώ».
Ακατανόητο, ίσως και ανερµήνευτο, ν’ αγοράζουν η Τσεχία και οι ΗΠΑ “πεπαλαιωµένο υλικό” ή “περισσευούµενο”. Εµείς καλά κάνουµε και το πουλάµε εφόσον έχει λήξει η χρήση του. Οι αποδέκτες πώς θα µεταχειριστούν αυτό το πολεµικό υλικό; ∆εν είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς; Αν βρισκόµαστε στην ανάγκη να κάναµε χρήση αυτού του υλικού, δεν θα θέταµε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Μαθαίνουµε ότι γλυτώνουµε 100 εκατοµµύρια ευρώ, αν το καταστρέφαµε. ∆εν µας λένε, όµως, τι υλικά είναι αυτά των 65 κοντέινερς και πόσο τα πουλήσαµε, να ξέρουµε τουλάχιστον πόσα χρήµατα µπαίνουν στο κρατικό ταµείο!
Συνηθίσαµε να µην εντείνουµε την προσοχή µας σε σοβαρά ζητήµατα, αλλά να θυµώνουµε όταν τα βρίσκουµε µπροστά µας, να εξελίσσονται σε βάρος της Εθνικής µας ασφάλειας και αξιοπρέπειας!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα