Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ίδρυση του Ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων

Ανακοίνωση σχετικά με την ίδρυση του Ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων το οποίο θα έχει έδρα στην Κρήτη και θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο για τα θέματα υδρόβιων ζώων εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση αναλυτικά «συντονιστής της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αντιπρύτανη ‘Ερευνας και Ανάπτυξης, Καθηγητή Μιχάλη Παυλίδη. Στη σύμπραξη των εταίρων του έργου συμμετέχουν το Κέντρο Βιολογίας της Τσέχικης Ακαδημίας και το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Η δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, έχει πολλαπλά οφέλη για τις αρμόδιες Εθνικές αρχές, τους παραγωγούς ιχθυοκαλλιέργειας, την ερευνητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Θα δοθεί επιστημονική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή δεικτών καλής μεταχείρισης και παρακολούθησης της ευζωίας των υδρόβιων οργανισμών, θα διεξαχθούν επιστημονικές και τεχνικές μελέτες, θα καταρτιστεί και θα εκπαιδευτεί το προσωπικό των εμπλεκομένων φορέων σε θέματα σχετικά με την ευζωία ενώ ταυτόχρονα θα διαδοθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και οι τεχνικές καινοτομίες.
Για την επιτυχία αυτή συνέβαλλαν, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του κ. Μιχάλη Παυλίδη, τα στελέχη Μονάδας Υποστήριξης Έρευνας συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία της κοινής πρότασης μαζί με τις ερευνητικές ομάδες των συνεργαζόμενων φορέων.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών για την πολύτιμη συμβολή τους και τη στήριξή τους στο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα