Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

“Το νερό έχει μπει στο αυλάκι”

Η εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει ανοδικά τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς και το επενδυτικό περιβάλλον θα διευρυνθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, διατυπώνεται επανειλημμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα διά στόματος των Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι άλλωστε “μας ξεσκονίζουν” κάθε δυο και τρεις, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αξιολόγησης.
Και μπορεί να επισημαίνουν ότι πολλά από τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας δεν έχουν ακόμα επιλυθεί, ωστόσο παρατηρούν πολύ καλή δημοσιονομική πειθαρχία, αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και ικανοποιητική ανάπτυξη.
Ακόμα και αν φέτος η ανάπτυξη θα είναι πιο περιορισμένη ως αποτέλεσμα των πληθωριστικών πιέσεων αλλά και εκείνων που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, όλα δείχνουν ότι “το νερό έχει μπει στο αυλάκι”.
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται στους αριθμούς και στα ποσοστά. Φαίνεται και στη δυνατότητα που δόθηκε στην κυβέρνηση να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις όλο αυτό το διάστημα των διαφόρων και απανωτών κρίσεων (υγειονομικών, ενεργειακών).
Κάθε πισωγύρισμα, θα έχει αντίκτυπο -ως εκ τούτου- στην κοινωνία. Και αυτό, σίγουρα θα είναι ό,τι χειρότερο!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα