Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Ηλιάκη

Ένα βιβλίο με τον συμβολικό και εμβληματικό τίτλο «Γνωριμία με τις επαρχίες Κισάμου και Σελίνου Ν. Χανίων (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα) που συνέγραψε και κυκλοφόρησε πρόσφατα ο εκ Στροβλών Θεόδωρος Ηλιάκη, πρώην Νομικός Σύμβουλος του Κράτους.

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται βιβλίο με αυτόν τον τίτλο που δεικνύει τους δεσμούς που συνδέουν τις δύο επαρχίες μας, τις οποίες ενώνει η Σεβαστή Μητρόπολή μας.

Η ιδέα και η προσπάθεια του βιβλίου αυτού είναι επαινετή «καθώς αποβλέπει σε μία συνοπτική, συγχρόνως απλή και κατανοητή και στο μέτρο του δυνατού σχετικά πλήρη, αναφορά στο ιστορικό και πολιτισμικό παρελθόν και στο παρόν των δύο επαρχιών», όπως τονίζει στο προλογικό σημείωμά του ο Παναγιώτης Καμηλάκης.

Παρατίθενται με αλφαβητική σειρά οι αρχαίες πόλεις των επαρχιών μας (16 σε Σέλινο, 26 σε Κίσαμο) ενώ γίνεται συνοπτική παρουσίαση των κυριοτέρων.

Για τη Κίσαμο: Πολυρρήνεια, Αρχάια Κίσαμος, Αρχαία Ρόκα, Ιναχώριο, Φαλάσαρνα.

Για το Σέλινο: Έλυρος, Λισσός, Υρτακίνα, Ωγυγία.

Έτσι γίνονται γνωστά τα ονόματα των αρχαίων πόλεων των επαρχιών, άγνωστα για τους περισσότερους που σήμερα γνωρίζουν μόνο τις τουριστικές περιοχές και τις παγκοσμίως γνωστές παραλίες μας.

Ο αναγνώστης θα σχηματίσει μία σαφή εικόνα των επαρχιών μας που διαθέτουν τεράστιο αρχαιολογικό, ιστορικό και λαογραφικό πλούτο, αλλά κυρίως θα εκτιμήσει την προσπάθεια του συγγραφέα να αναδείξει τις αξίες των επαρχιών μας.

Ο συγγραφέας δεν παραλείπει να αναφερθεί διεξοδικά στην ιστορία και δραστηριότητα της Ι.Μ.Κ.Σ., σύμβολο ενότητας των επαρχιών μας που λαμπρύνονται με την πνευματικότητα και το έργο της.

Το βιβλίο αποτελεί τον μοναδικό, μέχρι σήμερα, πρακτικό οδηγό για να γνωρίσετε σε βάθος τις επαρχίες μας και θα καταστεί πολύτιμο βοήθημα κυρίως για τους νέους ώστε να εκτιμήσουν περισσότερο τις ρίζες τους.

Οι Κισαμίτες και οι Σεληνιώτες συγχαίρουμε τον κ. Ηλιάκη για την πρωτοτυπία του βιβλίου του και αναμένουμε σύντομα τον δεύτερο τόμο.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες