Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

“Το μέσα φως” θα προβληθεί στον Βαφέ Αποκορώνου

Το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη “Το μέσα φως” παρουσιάζουν η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ Αποκορώνου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF) στο πλαίσιο της δράσης: “Χωριά με φώτα ανοιχτά” την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Παλιό Σχολείο του Βαφέ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία τόσο του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη όσο και του πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ Γιώργη Μαρκάκη. Η φωτογραφία στο ντοκιμαντέρ είναι του Μιχάλη Γεράνιου και η μουσική του Βαγγέλη Φάμπα.

Η διάρκεια είναι 92′

Σχετικά με την υπόθεη σημειώνεται:

Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του μουσείου ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα ΄χει κλείσει εντός του».
Θυμάται, τον παππού Μηλιωτογιάννη, «τον πρώτο και μεγαλύτερο ίσως δάσκαλο της ζωής του» και την αυλή του πατρικού στη Σητεία, εκεί όπου γνώρισε «τη στενή σχέση ζωής και θανάτου, του θρήνου και του πανηγυριού». Μιλά για το φως, το μάτι, αλλά και το δάκρυ που «είναι αγίασμα της ψυχής» και μας ξεναγεί στον τόπο της δημιουργικής του πνοής, το Μουσείο ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ, εκεί όπου η λαογραφία «μιλάει στην καρδιά και στη συνείδηση των ανθρώπων».
Σπαράγματα εμπειριών και αναμνήσεων, που καταλήγουν στην άποψή του για την ευτυχία: «το κάθε πράγμα στον κόσμο ετούτο αξίζει τόσο, όσο το αγάπησες».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα