Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Το μεγαλείο του Θεού

«Πιστεύω πως το σύμπαν είναι τόσο εκπληκτικό που μόνο ο Θεός μπορεί να το δημιούργησε. Δική μου δουλειά είναι απλώς να καταλάβω πως το έκανε».
Α. Αϊνστάιν

Φανταστείτε το σύμπαν. Παρατηρήστε το μέρος που ζείτε. Φανταστείτε πως κρέμονται τα αστέρια τη νύχτα στον ουρανό και στη θάλασσα όταν λαμποκοπά το φως του ήλιου. Τίποτα από ό,τι υπάρχει γύρω μας δεν είναι αφημένο στην τύχη. Προσπαθήστε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας το μεγαλείο του Θεού. Σκεφτείτε τη Θεία τάξη που περιλαμβάνει το Όλον.

Πιστεύετε ότι ο Θεός που δημιούργησε αυτό το υπέροχα μαγικό μέρος που είναι ο πλανήτης μας θα μας απογοητεύσει; Κανένας από εμάς, όσο σοφοί κι αν γίνουμε, δεν θα μπορέσει να κατανοήσει τι εμπεριέχει το θαύμα της δημιουργίας. Ποτέ δε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τον τρόπο του Θεού γιατί είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί από εμάς. Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε για την αγάπη του για εμάς. Μας φρόντισε πολύ καλά πριν ακόμα γεννηθούμε. Μας τοποθέτησε μέσα στη μήτρα της μητέρας μας. Και αν και είμαστε μικροί μπροστά στο μεγαλείο του, παρέμεινε πιστός και υπομονετικός μαζί μας. Ο Θεός είναι μόνο αγάπη, είναι παντοδύναμος και όσο κι αν το επιθυμήσουμε είναι αδύνατο για εμάς να τον καταλάβουμε. Έτσι, εάν περνάμε μια δύσκολη στιγμή τώρα ας θυμηθούμε ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από όλα και μπορεί να κάνει τα πάντα. Η αγάπη του για εμάς είναι τόσο τεράστια που δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στην απλή λογική μας. Αφήστε τον λοιπόν να μπει μέσα στην καρδιά σας και θα δείτε πως θα σας μεταμορφώσει.

Ποτέ μην οριοθετήσετε την δύναμη του γιατί δεν έχει όρια. Μην τον κρύβετε από τη ζωή σας, μην τον απομακρύνετε, μην τον ξεχνάτε. Πιστέψτε και πείτε το σε όλο τον κόσμο να πιστέψει ότι το μεγαλείο του Θεού δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Είναι μεγαλύτερο και από τις αμαρτίες μας, μεγαλύτερο και από τα λάθη μας και σύντομα θα το ανακαλύψετε. Δεν είναι εκείνος που ευθύνεται για τις ατυχίες, τις θλίψεις μας και τη μοναξιά μας. Είναι τόσο ισχυρός για να μπορεί να νικήσει κάθε εχθρό και κάθε δύναμη που υπάρχει γύρω μας. Πρέπει να βάλετε όλη σας την πίστη σε εκείνον και να τον κρατήσετε πολύ δυνατά μέσα στην καρδιά σας. Ο Θεός λάμπει όταν είναι μέσα μας, δημιουργεί μέσα από εμάς και επιθυμεί μόνο την ευημερία και τη χαρά μας, είμαστε οι αγαπημένοι του και αυτό ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει ό τι κι αν γίνει. Όλη η ζωντανή γνώση έχει ένα αντικείμενο και μόνο. Κι αν έχει εκφραστεί με χίλιους τρόπους, παραμένει πάντα η Μία και μοναδική Αλήθεια, ο Θεός. Είναι η γνώση εκείνου που είναι ζωντανό μέσα μας, της μυστικής μαγείας, της μυστικής ευλάβειας που καθένας φέρνει μαζί του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για το Θεό. Κι όταν εμείς αποφασίσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς εκείνον, εκείνος θα κάνει εκατό προς εμάς. Και τότε δεν υπάρχει θέση για κανενός είδους φόβο στη ζωή μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες