Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

Το κτήριο του π. Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιβολίων

Κύριε διευθυντά,

ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η ανακαίνιση από το Δήμο Χανίων, του κτηρίου του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιβολίων που είχε παραχωρηθεί σε αυτόν με το με αριθμό 2306 συμβόλαιο στις 30 Μαΐου 2017, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του της 2ας Αυγούστου 2015 .

Με την ολοκλήρωση λοιπόν του έργου ήρθε και η ώρα έκφρασης των ευχαριστιών μας, μα και η ώρα της ορθής αξιοποίησης του χώρου.

Έτσι προσωπικά, ως ένα απλός πρώην συνεταίρος πλέον, αφού ο Συν/σμός μας «διαλύθηκε και εκκαθαρίστηκε», ευχαριστώ θερμά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα και τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Βλαχάκη που στο μακρύ διάστημα των συζητήσεων για τους όρους και τις διαδικασίες παραχώρησης, από Ιανουάριο 2015 έως Μάιο του 2017, έδιναν τις ενδεδειγμένες λύσεις στα όποια θέματα παρουσιάζονταν.

Το ίδιο θερμά ευχαριστώ και την παρούσα Δημοτική Αρχή, τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τάσο Αλόγλου για την ορθή και γρήγορη υλοποίηση της εγκεκριμένης μελέτης.

Μα πιο πολύ ευχαριστώ όλους τους Συνεταίρους που μας εμπιστεύτηκαν ως Δ.Σ. και στήριξαν την πρότασή μας για παραχώρηση του κτηρίου του Συν/σμού στον Δήμο Χανίων.

Στο σημείο αυτό, θεωρώ σκόπιμο να υπενθυμίσω τους όρους παραχώρησης που συνδέονται και με την ορθή αξιοποίηση του κτηρίου.

1. Η παραχώρηση προς το Δήμο Χανίων θα είναι κατά πλήρη και αποκλειστική κυριότητα, όχι κατά χρήση περιορισμένης διάρκειας. Αν όμως στο μέλλον οι συνθήκες το επιβάλλουν και υπάρξει επείγουσα ανάγκη λειτουργίας του Συν/σμού, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος υπόσχεται να συμβάλλει ενεργά και αποτελεσματικά, στα πλαίσια της νομιμότητας, στη στέγαση του Συν/σμού, εφόσον τούτο ζητηθεί από τη Δημοτική Κοινότητα Περιβολίων.

2. Ο Δήμος, ή νομικό πρόσωπο του Δήμου, δεσμεύεται ότι το αργότερο εντός 4 ετών θα λειτουργήσει στο εν λόγω ακίνητο υπηρεσίες με αντικείμενο και σκοπό επιμορφωτικό, πολιτιστικό ή κοινωνικό και να προχωρήσει στην ανάλογη ανακαίνιση του κτηρίου.

3. Στην εξυπηρέτηση των πολιτών θα δίνεται προτεραιότητα στους φορείς και κατοίκους των Περιβολίων.

4. Σε περίπτωση διαίρεσης του Δήμου το ακίνητο θα περιέλθει στο Δήμο που θα προσαρτηθούν τα Περιβόλια (Δημοτική Κοινότητα Περιβολίων).

5. Οι φωτογραφίες των 33 εκτελεσθέντων συγχωριανών μας και η πινακίδα του Συν/σμού θα παραμείνουν και θα τοποθετηθούν σε εμφανές σημείο.

Οι όποιες οφειλές του Συν/σμού θα διευθετηθούν με επιχορήγηση και δεν θα συνδεθούν με τη δωρεά και

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, όσον αφορά τη στέγαση, θα τακτοποιηθεί σε συνεννόηση με το Δήμο και όχι ως όρο του συμβολαίου.

Υπόψη ότι για το θέμα της εφαρμογής του 2ου όρου του συμβολαίου, δηλαδή της ρητής υποχρέωσης του Δήμου να λειτουργήσει στο κτήριο Υπηρεσία του με σκοπό επιμορφωτικό, πολιτιστικό ή κοινωνικό είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Τάσο Αλόγλου αντιδήμαρχο Οικονομικών και ταυτόχρονα τοπικό υπεύθυνο στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου, στο Γραφείο του τη Δευτέρα 7 Ιουνίου όπου μου γνωστοποίησε ότι, αφού για την ώρα ο Δήμος, λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να λειτουργήσει Υπηρεσία σχετική με ό,τι προβλέπεται στο συμβόλαιο, προτίθεται ο Δήμος να το παραχωρήσει προσωρινά αλλά με κανόνες στον Πολιτιστικό Σύλλογο με σκοπό να το λειτουργήσει ως “Κοινωνικό Καφενείο”.

Συμφώνησα με την πρόθεση του Δήμου, αλλά συμπλήρωσα ότι σύντομα περιμένουμε και τη λειτουργία, τις πρωινές ώρες Δημοτικής Υπηρεσίας με σκοπό επιμορφωτικό, πολιτιστικό ή κοινωνικό και αυτό γιατί έτσι φανταστήκαμε και συναποφασίσαμε τη Νέα Πορεία του Συν/σμού μας.

Με εκτίμηση
Μανιαδάκης Γεώργιος
συντ/χος δάσκαλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα