Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Το ΚΠΕ Βάμου στη Σεβίλλη

Η Ελένη Δεσποτίδου, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου, ολοκλήρωσε την πρώτη κινητικότητα Erasmus+ στη Σεβίλλη, Ισπανία. Τίτλος Σχεδίου Erasmus+: «Φύση και πολιτισμός ως εργαλεία για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση» που έχει εγκριθεί από το ΙΚΥ με κωδικό προγράμματος: 2019-1-EL01-KA104-062085. Η μετακίνηση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Βάμου πάνω σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, έτσι ώστε να ενσωματωθούν νέα εργαλεία και τεχνικές στα προγράμματα του ΚΠΕ.
Το πρόγραμμα που παρακολούθησε “Las Otras Orillas” («Οι άλλες ακτές») του οργανισμού Chain Foundation, αναφέρεται στις διασυνδέσεις ανάμεσα στην πόλη της Σεβίλλης και τη Βόρεια Αφρική όπως και το «Νέο κόσμο» (Αμερική). Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αρχαιολογικές ανασκαφές, μνημεία, καθεδρικούς, συναγωγές, τζαμιά, παλάτια, νεκροταφείο, σε κάστρο της Ιεράς Εξέτασης στη Σεβίλλη, Κόρδοβα, Ταρίφα, Κάντιθ, Bailo Claudia και άλλα μέρη.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε επιτόπια παρατήρηση και μελέτη σχετικά με τη διαμόρφωση της κουλτούρας και της αρχιτεκτονικής της περιοχής στην επαφή της με διάφορους πολιτισμούς: Έλληνες, Φοίνικες, Ρωμαίους, Βησιγότθους, Άραβες/Μαυριτανούς και θρησκείες: Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους, σε συνδυασμό με το εμπόριο, τις ανακαλύψεις κ.ά. Έγιναν αναφορές μέσα από την ποίηση και τέχνες σχετική με τη μετανάστευση όλων των εποχών.
Όλα υπό το πρίσμα της συνεχούς μετακίνησης και ανταλλαγής πληθυσμών από και προς αυτήν -μετανάστευση, προσφυγιά, εξερευνητικές αποστολές.

Για το ΚΠΕ Βάμου
Ο υπεύθυνος
Ποντικάκης Φώτιος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα