Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Το ΚΚΕ Αποκορώνου για το κλείσιμο υποκαταστήματος της Παγκρήτιας

Την αντίθεσή του στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας τράπεζας στις Καλύβες εκφράζει το ΚΚΕ Αποκορώνου μέσω σχετικής ανακοίνωσης, όπου κάνει λόγο για πολιτικές των τραπεζών αλλά και των κυβερνήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των περιοχών.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες γνωστοποιήθηκε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας τράπεζας στις Καλύβες. Είχε προηγηθεί το 2021 το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς και των ΕΛΤΑ πριν λίγους μήνες.
Με το κλείσιμο του υποκαταστήματος, σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, σε επαγγελματίες, καθώς και σε συνταξιούχους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρονική συναλλαγή μέσω e-baking, σε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών που θα είναι αναγκασμένοι να υποβληθούν σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία, μετακινήσεις και έξοδα.
Η παραπάνω ενέργεια, εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα και μείωσης προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους, για να αυξηθούν τα κέρδη των μετόχων.
Τράπεζες, που χρηματοδοτήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις αδρά, με δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή την φορολογία μας.
Την ίδια στιγμή ξεζουμίζουν τον κάθε εργαζόμενο και μικρομεσαίο επαγγελματία με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών.
Ακόμη και τώρα, μπορεί και πρέπει να μην κλείσει το κατάστημα στις Καλύβες.
Για να μην υποβαθμιστεί ο τόπος μας από την έλλειψη υπηρεσιών και υποδομών. Για να μην χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα οι εργαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα