Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Tο “καμπανάκι” κτυπά

Τουλάχιστον ανησυχητικά μπορούν να θεωρηθούν τα πανελλαδικά κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες.

Η ανοδική πορεία του αριθμού των νοσούντων δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, ενώ προβληματίζει και η αύξηση των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας.

Γεγονός, που σε συνάρτηση με τον υψηλό αριθμό των μη εμβολιασμένων, αναγκάζει κάποιους να κάνουν λόγο ακόμα και για το ενδεχόμενο τα φετινά Χριστούγεννα να μην είναι και τόσο… ελεύθερα.

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν», επαναλαμβάνουν – διαβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη.

Αρκούν όμως οι διαβεβαιώσεις; Τι θα γίνει αν, καθώς τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, “ξεφύγουμε” για μία ακόμη φορά και έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα κορωνοϊού;

Οι επιστήμονες από τώρα προβλέπουν… δύσκολες μέρες αφενός διότι, όπως εκτιμούν, αν εφησυχάσουμε, μετά το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα ακολουθήσει πιθανότατα, άμεσα, και το πέμπτο, αφετέρου επειδή τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης παραμένουν χαμηλά και η εποχική γρίπη έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της.

Για μια ακόμη φορά, το “καμπανάκι” κτυπά. Ας… το ακούσουμε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα