Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Το καλό παράδειγμα από τα Τρίκαλα

Χρήσιμο θα είναι για τις τοπικές ηγεσίες να παρακολουθούν την δραστηριότητα συναδέλφων τους σε άλλες περιοχές της χώρας, από τη λειτουργία των οποίων μπορούμε να “ξεσηκώσουμε” ιδέες που θα εφαρμοστούν στα Χανιά.
Άλλωστε δεν μας… περισσεύουν και οι ουσιαστικές καινοτομίες το τελευταίο διάστημα και μένουμε με ανούσιες παρεμβάσεις, λόγια και εντυπώσεις.
Μόλις χθες λοιπόν, την ειδησεογραφία απασχόλησε η πρώτη πτήση drone, για τη μεταφορά φαρμάκων που είχε σημείο απογείωσης στα Τρίκαλα και με προορισμό φαρμακείο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς.
Η πιλοτική εφαρμογή στην πόλη των Τρικάλων αφορά στο θέμα της εναέριας αστικής κυκλοφορίας, και ειδικότερα προβλέπει τη χρήση drones για την μεταφορά φαρμακευτικού υλικού από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων προς Περιφερειακά φαρμακεία.
Και αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρικκαίων.
Τα γράφω αυτά για να επισημάνω ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορείς να δοκιμάσεις χρήσιμες και αποτελεσματικές λύσεις, αρκεί να έχεις ένα όραμα, να βάζεις το μυαλό σου να δουλεύει και να μην σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου στην τζάμπα φιγούρα και στο μικροπολιτικό παρασκήνιο.
Προτείνω, λοιπόν, αυτοί που έχουν την ευθύνη της ωραίας πόλης των Χανίων, να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, να δουν τα δεδομένα τους (τεχνολογία, υποδομές) και να δουλέψουν αφήνοντας λίγο τα κοινωνικά δίκτυα.
Η τεχνολογία προσφέρει ουσιαστικές δυνατότητες σε μια πόλη, το ιστορικό της ανάγλυφο προσφέρει ευκαιρίες, οι υποδομές της προσφέρουν ευκαιρίες.
Αλλιώς εμείς στα Χανιά θα είμαστε στα «δυο στενά» και θα κυνηγάμε παχιές μύγες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες