Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Το καλάθι της νοικοκυράς

Στο “κόκκινο” έχουν φέρει τον προϋπολογισμό δεκάδων νοικοκυριών οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. Και μπορεί η κυβέρνηση να κάνει λόγο για παροδικό φαινόμενο και να λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης -καθώς και η συνεχιζόμενη πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω- ωστόσο λογικό είναι τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι να ανησυχούν και να προβληματίζονται για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το κύμα ανατιμήσεων σε σιτηρά, αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, αλλά και η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και των μεταφορικών, αυξάνουν τα λειτουργικά έξοδα των βιομηχανιών όσο και των αλυσίδων του οργανωμένου λιανεμπορίου, που δηλώνουν ότι είναι αδύνατον να απορροφήσουν τις αυξήσεις και μέρος αυτών θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

Έτσι, τους επόμενους μήνες, με κορύφωση την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, τα νοικοκυριά, σταδιακά αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα με ανατιμήσεις μέχρι και 5% σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων.

Θα μπορέσουν άραγε οι αυξήσεις αυτές να συγκρατηθούν σε ένα χαμηλό, έστω, επίπεδο για να βοηθηθούν κάπως τα νοικοκυριά; ‘Η θα πούμε το… ψωμί ψωμάκι και θα πληρώνουμε τον καφέ “μαύρο χαβιάρι”;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες